torstai 31. joulukuuta 2015

tiistai 29. joulukuuta 2015

Talvisia koristeita



Pieni pakkanen ja rantaan lyövät aallot ovat koristelleet rannan heinänkorret ja oksat kauniisti jääpuikoilla ja -helmillä. Luonnon omaa blingblingiä :)













Mukavaa tiistai-illan jatkoa!

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Jäätyvän pikkujärven rannalla



Lauantaina oli hieno aurinkoinen sää. Kävimme kävelemässä pienen kirkasvetisen Heramajärven rannalla Kangasalla. Järvi oli osittain jäässä. Valon leikki vedessä ja jäällä näytti kiehtovalta.










Vuoden lyhin päivä ja pisin yö on ihan kohta käsillä. Tähän aikaan paistava aurinko on niin piristävä näky!


Mukavaa jouluviikkoa!

tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukuun kuvia



Joulukuu on edennyt vauhdilla, eikä blogiakaan ole ehtinyt oikein päivittämään. Kamerakin on roikkunut ihan tyhjän panttina naulassa, tätä harmaata joulukuuta ei ole oikein tehnyt mieli tallentaa. Viime viikonloppuna olin kävelyllä kevyen lumisateen jälkeen ja luonnosta löytyi viimein jotain kuvattavaakin.


Hentoa lunta sammalilla




Harmaa joki




Ruovikkoa




Kurkistus lätäkköön



Mukavaa tiistai-illan jatkoa!

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulua vanhainkodilla



Vanhainkodissa, jossa olen töissä, rakennetaan joka vuosi asukkaiden iloksi Joulukatu. Joulukadun varrella on henkilökunnan rakentamia jouluisia asetelmia. Monesti joulukadun asetelmaa aletaan miettiä jo kesällä, ideaa kehitellään ja asetelmat tehdään valmiiksi marraskuun viimeiseen perjantaihin mennessä. Silloin on Joulukadun viralliset avajaiset. Tänäkin vuonna laulettiin joululauluja haitarin säestyksellä, juotiin glögiä ja syötiin pipareita. 

Jouluiset asetelmat herättävät muistoja vanhusten mielissä ja nostavat hymyn huonokuntoisempienkin vanhusten kasvoille. Hyväkuntoiset vanhukset tekevät kävelyretkiä Joulukadulle päivittäin. Itsekin tulee käveltyä ihailemaan tunnelmallisesti valaistua käytävää varsinkin aamuhämärissä...









Mukavaa Itsenäisyyspäivän jatkoa!