lauantai 18. helmikuuta 2012

Kesän 2011 lintukuvia

Olen tälläinen hidasliikeinen härkätyyppi ja lisäksi vielä kaukonäköni on huono, joten en ole mikään lahjakas lintuhavainnoitsija. Muutamia kesän lintuhavaintoja sain kuitenkin ihan kuvattuakin.

Keväällä seurasin oudosti käyttäytyvää kirjosieppokoirasta. Se pyrähteli saunan ikkunan edessä lasia kohti ja istuskeli välillä hämmentyneen näköisenä ikkunalaudalle jääneen harjan päällä. Menin saunaan katselemaan sen touhuja.


Siinä se kököttää ihailemassa omaa kuvaansa. Luulen, että kirjosieppo oli niin tohkeissaan keväisestä reviirinpuolustuksesta, että se luuli omaa peilikuvaansa kilpailevaksi koiraaksi, jota piti käydä hätyyttelemässä.

Alkukesästä sain ihailla aivan mökkirannassa viihtyviä laulujoutsenia. Jonkinaikaa rannassa kävi säännöllisesti ruokailemassa täysikasvuisen näköinen, mutta pesimätön pari. Pisimpään paikalla viihtyi yksinäinen nuori lintu. Joutsen on vaan aina niin sykähdyttävä näky, vaikkei se enää mikään harvinainen olekaan!Yhtenä heinäkuun aamuna keittelin pannukahvia ja katselin ikkunasta järvelle. Ihmettelin mitä pitkiä kauloja rannasta oikein nousee. Nappasin kameran mukaan ja lähestyi varovasti rantaa. Kanadanhanhiperhe oli yöpynyt hiekkarannallani. Laituriltani sitten kuvasin, kuinka hanhiperhe ui aivan rauhallisesti vesikasveja syöden edemmäksi järvelle.


Järvellä viihtyivät kuikat koko kesän aina lokakuulle saakka. Niistä en kuitenkaan saanut kuvia. Kuikan huuto kesäyössä, kaunista ja haikeaa...

Tässä vielä kesäyönä kuvattu telkkä.Hyvää viikonlopun jatkoa sivullani vieraileville!9 kommenttia:

 1. Lintujen tarkkailu on aina mukavaa puuhaa. Eno sanoi kotonaan kerran kirjosieposta että jos se olisi isompi, ei tässä voisi asua kukaan. Tarkoitti linnun reviirikäytöstä..

  VastaaPoista
 2. Ihmeesti se kuitenkin sai pesittyä onnistuneesti, ei sentään mennyt koko kesä omalle kuvajaiselle ärhennellessä.

  VastaaPoista
 3. Meidän, tai siis anopin mökin rannassa uiskenteli viime kesänä joutsenpariskunta kuuden poikasensa kera. Alkukesästä ne poikaset olivat tosi söpöjä... Mutta loppukesästä ne eivät enää mahtuneet samaan rantaan! Niiden lisäksi siellä oli tietenkin ne tavalliset kymmenen sorsaa, että ahdasta taisi olla, mutta onneksi oppivat vuorottelemaan kesän aikana :D

  VastaaPoista
 4. Sorsat voivat olla oikea maanvaiva, kun ne kiertävät mökkirannasta toiseen leivänmuruja kerjäämässä, vaikka söpöjä nekin ovat pieninä :). Oikein taas odottaa kevättä ja muuttolintujen tuomaa elämää ja liikettä luonnossa!

  VastaaPoista
 5. Hienostihan kuvat ovat onnituneet...☺

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia!

  Minä niin tykkään linnuista. Voin talvellakin seurata lintulaudala vierailijoita pitkän tovin. Kesä alkaa pääskysen liverryksestä ja joutsenet ovat vaan niin ihania!

  Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kommenteista! Näistä tulee aina niin hyvä mieli

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia. Linnunlaulua on tosi ihana kuunnella kesäaamuisin. Varsinkin järvenrannalla pidän pikkusorsin piipityksestä. Ne ovat niin suloisia, kun kipuavat iltaisin isolle kivelle nukkumaan vieriviereen.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!