torstai 19. heinäkuuta 2012

Melkein liian paksu perhoseksi

Ritariperhosella on paksut, tukevat siivet. Yleensä se lentää vahvoin siiveniskuin ja pysähtymättä mökkipihan yli. Eilen pihani yli taisi lentää hyvin nälkäinen ritariperhonen, sillä se laskeutui apilankukkaan ja ruokaili siinä pitkään. Ehdin ottaa useita kuvia ja ihailla perhosta lähietäisyydeltä monta minuuttia.Perhonen taitaa olla luonteeltaan aikamoinen hosuja, sillä ruokaillessaankin se vaihtoi kokoajan asentoa ja kieppui kukassa aukoen ja sulkien siipiänsä. Toisesta siivestä oli katkennut 'kannus' jossakin kahakassa. Ihana se oli kuitenkin kaikessa ihmeellisessä täydellisyydessään!

Hyvää aurinkoisen kesäpäivän jatkoa sivullani vieraileville!


14 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ehdit ottaa perhosesta! Ne eivät ole niitä kaikkein helpompia kuvattavia. Ritariperhonen on upea.

  VastaaPoista
 2. Perhoset ovat aika levottomia tosiaan. Yleensä pitää olla nopea kuvaaja niiden kanssa. Hieno kuvasarja ritariperhosesta!

  VastaaPoista
 3. Minä olen puolestani todennut, että ritariperhoset ovat rauhallisempia kuin monet muut perhoset. Ainakin sammalleimujen aikaan. :) Ihana kaveri kyllä ja hyviä kuvia sait.

  jl

  VastaaPoista
 4. Erikoisen kaunis perhonen, olen vain kerran nähnyt vilaukselta, ja siitä on jo tosi pitkä aika, tuo perhonen pysyi näköjään paikallaan että sait kuvia.

  VastaaPoista
 5. Kyllä se onkin kaunis, hienoa että pysähtyi kuvattavaksi :)

  VastaaPoista
 6. Vaikea kuvattava, erittäin kaunis! Olen vain kerran tavannut ritarin itse, ja sekin hetki oli ohikiitävä...

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunis perhonen. En muista koskaan nähneenikään ritariperhosta luonnossa. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 8. Upea! Hienot kuvat ehdit saada liitelijästä. Jokin suuri perhonen liiteli aamulla meidänkin pihalla, mutta katosi näköpiiristä ennen kuin ehdin tunnistaa sen. Olisipa hienoa nähdä ritaripehonen noin läheltä. Onneksi saan katsella näitä kuviasi.

  VastaaPoista
 9. Hienot kuvat! Sateen vuoksi en ole nähnyt pitkään aikaan perhosia.

  VastaaPoista
 10. Kamera pitäsikin olla aina kaulassa,kun on ulkosalla.Varsinkin kesällä.
  Komeata luontokuvaa=)
  Mukavaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 11. Olin -tietenkin- kuvaamassa kukkia, kun perhonen tuli pihaan, eli kamera oli valmiina kädessä. Täytyykin laittaa sammalleimua pihaan, jos kerran ritariperhonen tykkää siitä, sillä näitä perhosia lentelee usein pihan ohi varsinkin alkukesästä. Tällä viikolla oli pitkästä aikaa pari aurinkoisempaa päivää, jotka houkuttelivat muitakin perhosia liikkeelle.

  VastaaPoista
 12. Upea! Koskaan en ole ritaria luonnossa nähnyt.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!