torstai 6. kesäkuuta 2013

Purppuraa 
Türin kukkamarkkinoilta ostamani purppuratulikukat alkavat kukkia. Jotenkin luulin, että kasvi olisi ollut kookkaampi ja kukinta-aika olisi osunut myöhäisemmäksi. Nämä kaksi ensimmäistä kukkatähkää ovat kauniin purppuraisia.


 
Myös viimeiset tulppaanit Blue Parrot ovat upean purppuran värisiä.
 

 
Purppuraan vivahtaa myös metsäkurjenpolven kukka. Onnistuin siirtämään tätä tontilleni, mutta sitten surautin kukkavarret poikki siimaleikkurilla :(.  No, tämä on onneksi monivuotinen. Jäljelle jääneet lehdet  kasvattavat pian entistä ehommat kukkavarret.
 

 
Työkaverilta saamani varjorikko kukkii herkin, pienin kukin.
 
 


                        Keskiviikkona oli aivan tyyni hellepäivä. Järvi oli aivan uskomattoman kaunis!


 
Unohduin jatkuvasti touhujeni lomassa tuijottelemaan tätä tyyntä järvenselkää...
 

 
Tontilla lenteli pari tälläistä isoa, valkoista perhosta, jolla oli voimakkaasti erottuvat siipisuonet. Tämä taitaa olla pihlajaperhonen. Sen lentotyyli on tosi kaunis. Perhonen lepattelee ensin pehmeästi ja leijailee sitten kukkasten yläpuolella. Se laskeutui ruokailemaan ukkolaukalle ja puna-ailakille, mutta viihtyi kukilla niin lyhyen aikaa, että kuvaaminen oli vaikeaa.
 
 
 
En malttanut olla kuvaamatta tätä palleroa, joka pian pudottaa pörröisen huppunsa. Alta pitäisi paljastua jotain punaista ja ihanaa...
 
Tällä hetkellä täällä Tampereella ukkonen jyrisee jonkun matkan päässä ja avonaisesta ikkunasta tulee kevyen sateen kasteleman maan tuoksua. Tämä sade ei riitä kastelemaan rutikuivaa maata, mutta kyllä se piristää kasveja ja ihmisiä :)!
 
Ihanaa lähestyvää viikonloppua sivullani vieraileville!
 
 

18 kommenttia:

 1. Kauniit järvimaisemat kerrassaan! Kivaa sadetuokiota sinne :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulikin ihan kunnon sadetuokio, mutta nyt selkenee jo.

   Poista
 2. Purppuraiset kukat ovat lemppareitani. Tuo tulikukka kukkii juuri nyt. Minulla on sen valkoinen muunnos. Kasvattelin sen joskus siemenestä. Minäkin luulin sitä jostakin syystä kookkaammaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikukat ovat yleensä korkeita, se varmaan loi väärät odotukset. Suurista kukista huolimatta se näyttää kuitenkin kestävän hyvin paahdetta, niinkuin muutkin tulikukat.

   Poista
 3. Järvi on kyllä kaunis! Tulikukat ovat suosikkejani. Korkeus vaihtelee vuosittain ja kasvupaikallakin taitaa olla merkitystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläkin saattaa olla vaikutusta, että kasvi pääsi vasta pari viikkoa sitten ruukusta kukkamaahan. Kaunis se on matalasta varrestaan huolimatta :)

   Poista
 4. Niin kaunis järvimaisema, ei ihme, että unohduit sitä aika ajoin tuijottelemaan.
  Unikon avautumista täälläkin odotellaan...

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idänunikot kukkivat tänä kesänä ensimmäistä kertaa, innokkaana odottelen :)

   Poista
 5. Upeat järvimaisemat!

  Minusta tuntuu, että monen kukan kukinta on tänä vuonna normaalia aikaisemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukintavauhti varmasti hidastuu, jos tässä ensi viikolla päästään normaaliin kesäkuun säähän; sadetta ja 15 astetta lämmintä. Ihan hyvä, sillä sadettahan tuo maa jo kaipaa ja olisi mukava, että jotain kukkisi juhannuksenakin.

   Poista
 6. Purppura ja liila on kyllä kauniit värit. minäkin luulin tulikukkaa suuremmaksi, kylvin viime kesänä valkeaa pitkin tonttia ja ylltyin nyt miten matalat kukkavarret olivat. Vai mahtaako ne ensi vuonna olla korkeammat, kukapa tietää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvupaikalla on varmaan merkitystä kasvin korkeuteen. Luulin tätäkin tulikukkaa kaksivuotiseksi, kuten monet muut tulikukat ovat, mutta se onkin sitten aika usein monivuotinen.

   Poista
 7. Kauniita kukkia ja kaunista järvimaisemaa siellä onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla alkaa olla nyt vähän taisteluväsymystä kukkasten istuttamisen suhteen, mutta kukkasten kauneuteen ei kyllästy koskaan :).

   Poista
 8. Onpa teillä mahtavat maisemat! Minulla on ollut tulikukan valkoista muotoa ja se venähti korkeutta vasta kolmantena vuonna istutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään odottamaan, jos vaikka ensi vuonna kasvi kasvattaisi korkeampia kukkavarsia. Tosi kaunis se on, nyt kun kukkia on jo enemmän auki.

   Poista
 9. Voi tuota järvimaisemaa;on se vaan niin kaunis!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!