maanantai 26. toukokuuta 2014

Tulppaaneja


Mökkipuutarhassa on alkanut tulppaanien aika, tätä on niin odotettu!

 Nostin ihan kokeilumielessä  viime kesänä tulppaanit kukinnan jälkeen ylös ja istutin sipulit uudestaan maahan syksyllä. Tämän piti taata se, että tulppaanit kukkivat paremmin uudestaan. Vanhojen tulppaanien kukinta ei kuitenkaan ole mitenkään kehuttavan runsas. Laitoin maahan 50 sipulia joista 10 kukkii. Samaan kukkimisprosenttiin olisi saattanut päästä ilman työlästä nostoprojektiakin.

- It's time for tulips. Tulips are my favourites of spring flowers.
Vanhoista tulppaaneista lajike Spring Green osoittautui kestävimmäksi. Sitä on kukassa useampikin kappale.Tulipa Showcase
Myös kaunis Showcase kukkii aika hyvin uudestaan.Tulipa Fringed CanastaViime syksynä ostin myös uusia sipuleita. Canasta on kaunis ripsureunainen tulppaani. Se kukkii matalassa, noin 30 cm varressa.Tulipa Triumph Shirley and Tulipa Rembrandt Grand Perfection
Lilareunaisen Shirleyn kukat olivat avautuessaan lähes valkoisia, mutta ovat saaneet kukinnan edistyessä lisää väriä. Punakuvioisen tulppaanin lajike on Grand Perfection.

Shirleyllä on kauniin sinertävä sisus.


Helleaalto tuli ja meni. Viileämmästä säästä on se hyöty, että parasta aikaa kukkivien kasvien kukinta kestää vähän pidempään. Ihana nauttia tulppaaneistakin pidempään :)28 kommenttia:

 1. Kauniita kaikki, Canasta on itse upeus :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canasta on kaunis! Vähän vaan harmittaa, etten istuttaessani huomannut, että se on niin lyhytvartinen -nyt on sitten lyhyitä tulppaaneja pidempivartisten seassa keskellä kukkapenkkiä...

   Poista
 2. Vau, kauniita!
  Olen joskus miettinyt tuota nostoprojektia, mutta taidan olla liian laiska siihen.
  Kappas vain, nyt sain nimen yhdelle tulppaanille jonka kuvan laitoin postaukseeni, Grand Perfection. Sehän se, muistan ostaneenikin niitä :) Kiitos!
  Hurmaava tuo Shirley.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin vähän pettynyt Shirleyhin aluksi, mutta se kaunistuu päivä päivältä kukinnan edistyessä. Nostoprojekti ei osoittautunut kovin kannattavaksi, mutta tulihan kokeiltua!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat lemppareitani; kaikki ne värit ja tuoksut!

   Poista
 4. Ihanan erilaisia tulppaaneja. Canasta on mielestäni kauniin erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva kokeilla erilaisia tulppaaneja, vaikka niistä olisikin sitten iloa vain yhtenä keväänä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Osa tulppaaneista oli vielä avautumatta, kun sunnuntaina lähdin mökiltä. Värikkäimpien tulppaanien kukinta on vielä edessä...

   Poista
 6. kauniita tulppaaneita. kai nyt saakin iloita kukista vähän pidempään kun tuo paahtava helle on taas muisto vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteessä tulppaanien kukinta olisikin ollut hetkessä ohi. Kun vain ei menisi liian viileäksi, pelkään vielä yöpakkasia.

   Poista
 7. Tein saman huomion eli ylös kaivetut ja uudelleen istutetut tulput kukkivat aika huonosti. Jatkossa saavat pysyä maassa ja päättää ihan itse, kukkivatko vai eivät.
  Olet löytänyt paljon kauniita tulppaaneita. Tuo Shirley on erityisen viehättävä. Nyt ne tosiaan kukkivat vähän pidempään, kun sää viileni. Harmi vaan, että meni sen verran koleaksi, että taas täytyy ryhtyä vahtimaan arkojen kasvien selviytymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pelkään, että tässä tulee vielä yöpakkasia tai hallaa se taitaa tähän vuodenaikaan olla. Tämänpäiväinen 6 astetta tuntui aika kylmältä viikonlopun 30 asteen jälkeen.

   Poista
 8. Tosi nättejä tulppukuvia. Olen ollut huomaavinani, että tulppaanien tekemät sivusipulit kukkivat parin kesän jälkee. Näin ne leviävät, ja niitä saisi haluttaessa lisättyä vaikka kuinka. Se vanha sipuli ei kuki montaa vuotta yhtä isona. En ole tästä huomiostani ollenkaan varma, eikä ole tullut opiskeltua sen todenperäisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on varmasti perää. Toiset lajikkeet ovat ahkerampia tekemään niitä sivusipuleita esim Queen of night kukki pihassani kolmena vuonna, ennen kuin hävisi. Spring Green taitaa myös olla tälläinen kestävä.

   Poista
 9. Komeita ! Tein saman huomion Spring Greenistä, että yllättävän hyvin pärjää useampia vuosia, hyvä tulppaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kestävä, kukka kyllä näytti vähän pienemmältä nyt kuin viime vuonna.

   Poista
 10. Hienoja värejä! Jotkut tulppaanit kukkivat paikoillaan useita vuosia ja toiset ei. Viime keväänä hienosti kukkineet eivät nyt enää kukkineet, aattelin kyllä vielä kokeilla nostaa niitä ylös. Pienet sipulit ei jaksa siitä huolimatta kukkia. Jos niitä onnistuis kasvattaa isommiksi jossain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Täytyy hankkia lisää näitä kestäväksi osoittautuneita tai sitten tyytyä ihailemaan aina uudenlaisia tulppaaneita joka kevät :)

   Poista
 11. Kauniita tulppaaneja! Olen tullut siihen tulokseen tulppujen kanssa, että parasta istuttaa vaan joka syksy uusia, niin ainakin joku kukkii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä neuvo :) Tulppaaneitahan voi istuttaa vielä myöhäänkin ja alesta saa sipuleita halvalla.

   Poista
 12. Minä en ole jaksanut ryhtyä nosto-operaatioon, tänä vuonna sitten tuloksena onkin osin minitulppaaneita. Mutta nousivatpa kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudestaan kukkivat tulppaanit tekevät tosiaan pienemmät kukat, ihana kuitenkin nähdä vanha 'tuttu' seuraavana keväänä uudestaan :)

   Poista
 13. Tulppaanit tekevät mitä tahtovat;) Jotkut kukkivat vuosi toisensa jälkeen ja jotkut ovat vain yhden kesän iloja. Apeldoornit kai ovat kestävimpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotut Appeldoornit ovat kukkineet minullakin nyt joka kevät (neljä kertaa). Kukan väri ja koko on muuttunut, mutta ihanaa kun kukkivat aina uudestaan :)

   Poista
 14. Upeita kaikki! Joskus olen nostanut sipulit ylös lehtien kuihduttua, pistänyt varastoon viileään ja istuttanut syksyllä uudelleen, sen väitetään lisäävän tulppaanien kestoa. Kova työ vain siinä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein juuri näin ja kukkia tuli kuitenkin varmaan saman verran, kuin olisi tullut ilman nosto-operaatiotakin... Tästä lähtien saavat pysyä maassa ja kukkia, jos ovat kukkiakseen :)

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!