lauantai 9. elokuuta 2014

Herukkaperhonen


Herukkaperhonen eli liuskaperhonen on yleensä ensimmäisiä perhosia, jonka näen keväällä mökin pihassa. Perhonen talvehtii aikuisena ja lentää jo huhtikuussa. Loppukesällä lentävät herukkaperhoset ovat näiden keväällä lentäneiden jälkeläisiä. Herukkaperhonen viihtyy hyvin perhosbaarissa.

- The Comma, Nymphalis c-album is a small butterfly with irregular wing edges.Omenan pinnalle on valunut nestettä perhosbaarista ja sehän kiinnostaa herukkaperhosta.
Siiven reunat ovat epämääräisen liuskottuneet aivan kuin ne olisivat kuluneet kovassa käytössä.
Lepäävä perhonen maastoutuu hyvin varjoihin. Se on saanut tieteellisen nimensä pienestä valkoisesta c-kirjaimesta, joka näkyy siiven alapinnalla.

8 kommenttia:

 1. Kauniita perhoskuvia. Pehoset tulevat näin syksypuolella kesää. Meilläkin on niitä nyt paljon.

  VastaaPoista
 2. Upeita perhoskuvia! Minäkin innostuin perhosbaarista eilen mutten ole ehtinyt katsella, käykö perhosia, muita pikkuöttiäisiä kyllä olen nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Onnistuneet kuvat. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Upeita perhoskuvia. Tuntuu, että puskat pörisevät täynnään kaikenlaisia ötököitä tässä lämmössä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja informatiivinen postaus! Katselin aikaisempia perhospostauksiasi ja sain sieltä vahvistuksen karttaperhosen lajimääritykselle. Kiitos siitä! Minun vanhan eläinkirjan mukaan perhonen on satunnainen Suomessa, mutta se on taitanut sen jälkeen asettua Suomeen. Näin on käynyt monelle muullekin lajille. (Kirja on vuodelta 1976!)

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!