torstai 19. helmikuuta 2015

Lasia kirppikseltä


Kirppikseltä on löytynyt kauniita lasiesineitä.Kermakolle ja sokerikolle ei ole paljon käyttöä, mutta tämä pari oli niin kaunis, että se oli pakko ostaa. Parin on suunnitellut Jan Salakari ja ne on valmistanut Kumelan lasitehdas. Esineissä on kupariset pannat. Minua viehättää erityisesti se, että kummassakin esineessä on erimuotoiset koristeaukot -pisaran muotoinen ja kuusikulmainen- vaikka ne kuuluvatkin yhteen. Kermakossa on pieni särö reunassa, parin hinta oli 8 euroa.Tämä koristehiottu maljakko on varmasti aika vanha, vaikka näitä löytyykin paljon kirppareilta ja hinta oli vain pari euroa. Maljakossa on juuri sitä oikeaa vanhan ajan henkeä.Löysin Riihimäen lasin valmistaman puristelasisen tulppaanikuvioisen maljakon kolmella eurolla. Maljakko on 30-luvulta ja kuin tehty lyhytvartisille kevätkukille.

12 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit löydöt! Sinut ottaisin heti henkilökohtaiseksi kirppisostajaksi! Täälläpäin ei ole kirppiksiä ollenkaan joten haaveilen kirppiskäynneistä todella. Viimeinen maljakko on täydellinen sipulikukille!

  VastaaPoista
 2. No mutta tuollaisille maljakoille olisi tosiaan käyttöä, täytyypä alkaa käydä kirppiksillä ahkerammin! Ihania löytöjä.

  VastaaPoista
 3. Teitpä kauniita ja todella edullisia löytöjä!

  VastaaPoista
 4. Tuo viimeisen kuvan maljakko on aivan <<<3

  VastaaPoista
 5. Tuo viimeisen kuvan maljakko on aivan <<<3

  VastaaPoista
 6. Vihreät kermakko ja sokerikko ovat viehättävät, mutta tuo Riihimäen maljakko on upea! Hieno löytö ja edullinen!

  VastaaPoista
 7. Hienoja löytöjä.Lapsuudenkodissani oli juuri samanlainen tulppaanikuviollinen maljakko.

  VastaaPoista
 8. No jopas on kaunista! Tykkään vihreästä lasista itsekin.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!