tiistai 10. marraskuuta 2015

Kirpputorilöytöjä


Vaihteeksi muutama kirpputorilöytö...

Olen löytänyt kirpputorilta kaksi tälläistä metallilautasta, joiden keskiosa on ilmeisesti jonkinlaista muovia. Olen yrittänyt turhaan löytää näistä tietoa netistä. Takana ei ole mitään selvää leimaa, joka valaisisi lautasten alkuperää. Kauniita ne joka tapauksessa ovat tälläisen kukkafanin                mielestä :)
Kesällä löytyi antiikkimarkkinoilta vanha penkki, jonka jalat ovat hellyyttävästi vinksallaan. Jalkoja on tosiaan neljä, vaikka kuvassa näkyy vain kaksi :). Penkki ei kestä istumista, mutta toimii laskutasona saunan oven vieressä.
Vanha käsilaukku roikkuu mökin varastosta löytyneessä naulakossa. Nyt etsin käsilaukun pariksi vanhaa salkkua... Tuolla naulakolla on ikää varmasti yhtä paljon kuin mökilläkin.
Tämä keksirasia löytyi antiikkimarkkinoilta. Se on Yhdysvaltalaisen Loose-Wiles Biscuit Companyn rasia vuodelta 1936. Kannen haalistuneessa kuvassa on Grand canyon.
Kahdeksankulmaisen rasian sivuissa on kuvia USAn kuuluisista nähtävyyksistä. Esineen tekee erikoiseksi käännettävä kantokahva.
Rasian pohja. Kuinkahan tämä on löytänyt tiensä Suomeen...?  Sain muuten hyvän vinkin vanhojen peltirasioiden puhdistukseen. Värit tulevat kirkkaammiksi, kun hieroo pintaan ruokaöljyä pehmeällä kankaalla.

10 kommenttia:

 1. Vanhat rasiat ovat ihania, tuo on oikea aarre!

  VastaaPoista
 2. Rasiat ovatkin antiikkimarkkinoilta. Pohdin, kuka on vienyt kirppikselle amerikkalaisia vanhoja rasioita.

  VastaaPoista
 3. Nuo vanhanaikaiset itse vuollut ja petsatut naulakot on kyllä ihania ja kotoisia.

  VastaaPoista
 4. Upeita aarteita olet löytänyt! Ihana naulakko ja tuo käsilaukku sekä tuo keksirasia. Öljyllä puhdistaminen onkin aika armollista ja lempeää!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita! Yläkuvien metallilautaset tuovat minulle mieleen Keski-Euroopan. Voisivatkohan olla Saksasta tai Hollannista kotoisin?

  VastaaPoista
 6. Hienoja kirppislöytöjä, itse käyn usein kirppiksillä, täällä turussa niitä on paljon ja isoja sellaisia, Ameriikassa asuu paljon suomalaisia, ehkä suomalainen on sen tuonut sieltä? Olisi se hienoa tietää esineitten tarina.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!