sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Uusia alkujaEilen oli ihan pakko päästä mökille katsomaan, miten kevät siellä edistyy. Lumet olivat lähteneet, mutta maa tuntui olevan vielä osittain jäässä. Talvituhot näyttävät olevan ainakin tässä vaiheessa pienemmät. kuin viime keväänä. Pieniä, lupaavan näköisiä alkuja oli paljon...  Keltakukkainen maatiaisnarsissi nousee innokkaana.
Odotin, että krookukset olisivat olleet jo pidemmällä. Paikka taitaa olla kuitenkin sen verran varjoisa, että vasta piippoja oli näkyvissä.
Ukonhatut nousevat vahvoina.
Kuolanpionissa on sen verran pulleat alut, että tänä keväänä näen ehkä kukkia...
Viime vuonna sormustinkukat eivät kukkineet ollenkaan, nyt niiden ruusukkeita on joka paikassa... Odotan runsasta valkoista kukintaa, sillä kylvin erityisesti valkoisen sormustinkukan siemeniä penkkeihin kesällä 2015.
Yllätys, yllätys: salkoruusu on tehnyt poikasen vanhan varren juurelle. Vaalenkeltainen hujoppi kukkii sitten tänäkin kesänä etupihalla.


Jätän aina syksyllä perennojen varret paikoilleen. Minusta ne suojaavat kasvien juuria, varsinkin, jos talvi on vähäluminen.  Eilen katkoin varret ja siivosin kukkapenkit, jotta uudet versot pääsevät kasvamaan esiin. Seuraavan kerran, kun pääsen mökille, sieltä löytyy ehkä jotain kukkivaa...

Mukavaa sunnuntain jatkoa!
12 kommenttia:

 1. Onpa siellä jo keväistä! Ihanat, tulevaa kukintaa lupailevat kuvat!

  VastaaPoista
 2. Nuo ensimmäiset raikkaan vihreät piipottajat ovat niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että ollaan jo näin pitkällä keväässä!

   Poista
 3. Tukholman puutarhamessureissun jälkeen kävin minäkin mökillä kurkkaamassa, miten kevät edistyy. Pinkit ja siniset sinivuokot jo olivat kivasti kukassa, joitakin krookuksia ja lumikelloja näkyi myös, mutta siinäpä kaikki. Oli tosi kylmä hyinen pohjoistuuli lauantaina, joten kovin paljon kevätpuuhia en ulkona tehnyt. Ostamani persikkapuun vein mökille, mutta maa on niin jäässä, ettei sitäkään vielä saa istutettua. Mutta kevään edistymistä odotellessa voi tutustua tarkemmin Tukholman messukuviin ja makustella sieltä ideoita tulevalle kesälle, mikäs sen parempaa. Ai niin, ja kylvöjäkin pitäisi vielä ehtiä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla luvassa Tampereen puutarhamessut parin viikon päästä. Lämpimiä kelejä odotellessa...

   Poista
 4. Siellähän tapahtuu, ihania, pieniä terhakoita alkuja.
  Otin viime syksynä ensimmäisen kerran kaikki varret ja kuivuneet pois. Saa nähdä mitä on tapahtunut, talvihan oli aika oikukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä olisi helpompaa, jos varret katkoisi jo syksyllä. Minua ilahduttaa erityisesti sormustinkukkien ruusukkeiden paljous, ne sopivat niin hyvin mökkipuutarhaan.

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!