maanantai 20. toukokuuta 2019

Tätä olen odottanutKun syksyllä kaivaa kevätsipuleita maahan, mietti jo malttamattomana sitä aikaa, kun kukat avautuvat ja näyttävät ihanat värinsä ja muotonsa. Nyt on se aika, paras aika vuodesta :) Viikonloppu oli lämmin, jopa helteinen ja tulppaanit värittyivät ihan silmissä. Myöhäisemmät lajikkeet ovat vielä nupussa, joten ihanaa odotustakin on vielä jäljellä...Viime keväänä kukkineet tulppaanit kukkivat todella hyvin tänä vuonna uudestaan. Se taitaa olla kuuman ja kuivan kesän ansiota. Tässä oranssikeltainen Vendee Globe ja keltainen Crystal Star.
Istutin syksyllä 2kg:n pussin Apeldoorn's Elite tulppaania. Pussin kuvassa oli vaaleanpunaisen ja oranssin värinen kukka, mutta tuloksena on iloisen keltapunainen kukkapaljous. Takapihan penkeissä on siten melko yhtenäinen keltaoranssi linja.
Täydessä auringon paisteessa ripsureunaiset Crystal Starit avasivat kukkansa aivan auki.

Etupihalla on mielestäni ihana yhdistelmä kahta Darwin hybridiä Apricot Impression ja Van Eijk. Näitä haluan vielä lisää!
Jostain vuosien takaisesta sipulimix -pussista tullut kaunis oranssi liljakukkainen tulppaani teki taas muutaman kukan. Nimeä sille en tiedä.
Miami Sunset ripsureunatulppaania odotin kovasti ja hieno se onkin. Siinä on juuri sellainen väriyhdistelmä, josta tykkään. Takana kukkivat vuonna 2010 istuttamani kerrotut Apeldoornit ja valkonarsissit.
Tulppaanien kukinta on pihassani nyt näyttävintä, mutta penkeistä löytyy vähän vaatimattomampaakin kukintaa. Kirjopikarililjat sopivat hyvin koristeheinien joukkoon.
Keltreunapikarililja on ihan uusi tuttavuus.
Pienet valkoiset helmililjat kukkivat joka kevät.
Narsissi Cassata
Narsissi Raspberry Ring
Keltaiset narsissit ja niiden joukossa ollut valkoverhiöinen muunnos.


Ihanaa kesäistä viikkoa!


7 kommenttia:

 1. Aivan mahtavat tulppaanipenkit. Tulppaaneissa on kyllä koko kevään voima, niin ne ovat nopeita kasvussaan ja vahvoja väreissään. Auringonvalo antaa niille vielä ihan uudenlaista pontta.

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavat näkymät. Niin täynnä auringonpaistetta.

  VastaaPoista
 3. Ihanan räiskyvät värit sinun tulppaaneissasi! Minä istutin syksyllä hyvin konservatiivisen värisiä sipuleita, kun satuin olemaan sillä tuulella. Nyt toivoisin istutaneeni jotain värikkäämpääkin :) Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Voin vain unelmoida tuollaisista tulppaanipenkeistä - minulla ei olisi riittävästi kananverkkoa suojaamaan noin isoja tulppaani-istutuksia. Ne, jotka eivät joudu kärsimään peurojen vierailuista puutarhassaan, eivät ehkä osaa aavistaakaan, miten tylsää on vangita kaikki kasvit kananverkkohäkkyröihin.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista <3! Pihassani ei käy peuroja, vaikka en ole kyllä enää ihan varma siitä, sillä varjoliljan sipulit oli kaivettu ylös ja syöty. Saattaa olla rusakonkin tekosia, sillä krookuksia ja muita sipulikukkia oli syöty aiemmin keväällä. Joka vuosi pelkään, että tulppaaninnuput häviää, mutta tähän mennessä olen saanut iloita ihanasta kukinnasta joka kevät.

   Poista
 6. Sanonta "lopussa kiitos seisoo" tarkoittanee vaikka tätä kun aherruksen jälkeen voi nauttia upeasta kukkakauneudesta.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!