perjantai 7. kesäkuuta 2024

Kesäkuun alku

 

Tänä vuonna kesäkuun alku on ollut aivan mahtavaa aikaa olla lomalla. Mökkipuutarhassa on ollut ihana seurata tulppaanien kukinnan hiipumista ja laukkojen ja akileijojen puhkeamista kukkaan niiden sijaan. Olen saanut herätä toinen toistaan kauniimpaan aurinkoiseen aamuun. Helteinen päivä on ollut liian kuuma vain silloin, kun olen joutunut lähtemään pois mökkipuutarhaa varjostavien leppien suojasta. Illan tullen olen saanut rauhoittua uneen tyyntä järveä katsellen. Lukuisat hyttyset ovat pitäneet kuitenkin huolta siitä, ettei olo ole ollut ihan taivaallinen koko ajan... Mökkipuutarhaan osui vain muutama kevyt sadekuuro, joten kastelukannujen kanssa olen kyllä saanut kulkea. Helteet ovat nyt ohi ja sadettakin toivottavasti saadaan, jotta piha pysyy vehreänä.

Tässä kesäkuun alun kuvia.



Illakko avautuu taustallaan ukkolaukka.




Kuolanpionin kukinta meni tänä vuonna todella nopeasti ohi.





Vaalean lila metsäkurjenpolvi kasvaa isona puolipallona, taustalla tummakurjenpolven vielä isompi kasvusto.





Akileija





Kerrottu idänunikko on kaunis, mutta kukat eivät pääse oikein oikeuksiinsa, sillä varret suikertavat sinne tänne ja painava kukka jää yleensä liian alas. Tämän kukinta menee nopeasti ohi ja sen jälkeen kasvi kuihtuu kokonaan noustakseen taas seuraavana vuonna kukkimaan. Tämä kasvi on kirppislöytö.





Ihastuttava purppuratulikukka kukkii taas hankalasti itse valitsemassaan paikassa aivan polun vieressä. Näillä helteillä sen kukinta on nopeasti ohi.





Itse kerätystä siemenestä kylvetyt leijonankidat ovat kukassa. Väri on sama kuin emokasvissa. kylvin nämä jo helmikuun puolivälissä.





Kääpiökurjenmiekka kukki tänä vuonna vähän vaaleammalla kukalla kuin viime vuonna.





Lähes valkoinen isokukkainen kurjenmiekka Bianca on aivan ihana!





Taatankurjenmiekkakin sai jo ensimmäisen kukan auki.





Kokoero näillä kukilla on melkoinen.





Ängelmä kukkii taustallaan tummakurjenpolvea.





Takapihan akileijojen ja laukkojen kansoittama kukkapenkki näyttää aika ihanalta vastavalossa :)
























10 kommenttia:

  1. Runsasta ja kaunista kukintaa. Tuntuu kuin kaikki yrittäisivät kukkia samanaikaisesti. Hienoa, että lomasi ansiosta pääsit nauttimaan kesän hienoista hetkistä. Meillä helteet loppuivat likimain kuun vaihteessa. Sen jälkeen ollaan saatu ukkosia ja vesisateita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tänä vuonna kukilla on ollut menossa kilpailu kuka ehtii ensin :)

      Poista
  2. Oi – siis niin kaunista! Ihania luonnollisia kukkaryöppyjä, pilviä ja ripauksia. Hurmaava tuo valkopartainen sininen kurjenmiekka.
    Meillä kukkii osittain aivan samat kasvit, niinpä kuviasi on osittain hyvin tuttua katsoa, ja osittain sinulla taas on jotain niin sinulle ominaista. Blogisi kuvat ovat aina yhtä kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Tuntuu, kun toistaisin itseäni, kun kuvaan kukkia, mutta aina yllättäen niistä löytää vielä jotain uutta.

      Poista
  3. Voi mitä kukintaa! Tuntuu että kaikki kukkii nyt vauhdilla ja etuajassa, vaikka kevätkylmät meinasivat viedä uskon. Huomasin tänään juhannusruusun tehneen jo kukkia, se on todella etuajassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, vauhti on ollut hurjaa. Pihlajakin kukki niin ajoissa, että juhannuksena siinä täytyy olla jo marjoja tulossa...

      Poista
  4. Paljon kaunista ja kauniin väristä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt on menossa purppuran ja vaaleanpunaisen aika, ripauksena keltapäivänliljan keltaista.

      Poista
  5. Ihanat kurjenmiekat. Kaunista kukintaa.❤️

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!