lauantai 27. huhtikuuta 2013

Versoja

 
Hentoisia vihreitä alkuja ikkunalaudalla, lupauksia kesän kukkaloistosta...
 
 

 
Viikko sitten päivänvalon nähneet hyasinttipavut kasvattavat jo ensimmäisiä oikeannäköisiä lehtiä. Taustalla näkyy talvesta saakkaa ikkunalla sinnitellyt muurikello.
 

 
Pavunvarsi etsii tukea kaveristaan.
 
 
 
Myös mummonpalsamit kasvattavat kasvulehtiä.
 

 
Nerine viihtyy ruukussaan. Kun vähän lämpenee, se pääsee parvekkeelle ja kesän tultua mökin pihaan.
 

 
Omituiset kellarin kasvatit vihertyvät parvekkeella. Jos tulee lämpimiä päiviä, minulla saattaa olla tulppaanit kukassa jo vappuna :).
 
Ihanaa keväistä viikonloppua sivullani vieraileville!
 
Tervetuloa uudet lukijat tuula s, Simm ja Una!

20 kommenttia:

 1. Kevät pursuaa kuvistasi, aah :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti talvehtineita kasveja, muurikellokin. Minulla muurikello kuolee ennen kuin lakkaa kukkimastakaan, varmaan hoitovirhe... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin muurikello meni aika heikkoon kuntoon kukinnan jälkeen. Leikkasin siitä huonot pois ja nyt se näyttää aika hyvinvoivalta. Taitaa olla paljon taimestakin kiinni se, kuinka se selviää.

   Poista
 3. Innostuin tuosta hyasinttipavusta, mutta näyttääkin vaativan sen verran pitkän esikasvatuksen, että jää seuraavaan kevääseen. Nämä pavut ovat ilmeisesti ainakin keitettynä syötäviä... Oletko muuten aiemmin tätä kasvattanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kasvattanut aiemmin tätä papua. Innostuin kokeilemaan sitä, kun luin siitä jonkun blogissa. Kukat tuoksuvat hyvältä ja siemenet ovat keitettyinä syötäviä. Kukinta on vasta elokuussa ja venähtää varmaan jo liian myöhäiseksi, jos esikasvatuksen alkaa vasta nyt. Ensi vuonna sitten...

   Poista
 4. Kyllä sulla on siellä tosi hienoja kukkia tuloillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo uudet vihreät versot on niin ihania, että täytyi laittaa kuvia tännekin...

   Poista
 5. Tänä vuonna minulla on ensimmäisen kerran muurikello siinä kuosissa, että se saattaisi selvitä pihamultaan saakka. Sinulla on kyllä varsinainen viherpeukalo, mahdottoman hyvännäköisiä kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä peukalo kulkee meillä suvussa, mutta kumpikaan tyttöni ei näytä perinneen sitä, harmi :( Ehkä se vielä puhkeaa esiin jommalta kummalta...

   Poista
 6. Muurikello on kyllä todella kaunis kukka. HArmi,että ei talvehtinut omassa pihassani. Sinulla kyllä ihan pian kukkivat tulppaanit;ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaniruukku oli aika pitkään kellarissa yöpakkasten takia, mutta nyt on nuput jo nousussa...

   Poista
 7. Kun kaipaan kesän vehreyttä ja kauneutta, niin poikkean blogissasi:)
  Kuvasi ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 8. Voi sinua onnelista kun sullon kellari!! Se antaa aivan uudet ulottuvuudet kasvatukseen. Tulipoita vappuna! :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kerrostalon kylmäkellarista ei ole ollut paljon muuta hyötyä kuin se , että voin hyötää siellä sipuleita kukkaan :)

   Poista
 9. Blogissani on jotakin sinulle :)

  VastaaPoista
 10. Kauniin vihreää ja vehreää. Sinulla kevät kohisee vauhdilla, niin sisällä kuin ulkona. Taidanpa minäkin olla hivenen vihreä, silkasta hyväntahtoisesta kateudesta. Ja painohan oli sanalla hyväntahtoinen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateus vie tuhkatkin pesästä, mutta hyvätahtoisesta kateudesta ei kai ole mitään haittaa :). Esikasvatukset ovat jääneet minulta monena vuonna tekemättä tai sitten ihan viime tippaan, tänä vuonna olen oikein kunnostautunut. Nyt kun saisi vaan nuo taimet kasvupaikoilleen niin, etteivät ne liikaa venähtäisi...

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!