sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Viikonlopun kuulumisia

 
Mökilllä on näkynyt viime aikoina paljon pihlajaperhosia leijailemassa kukkapenkkien yllä. Syy perhosten paljouteen selvisi lauantaina, kun huomasin, että lähellä olevan siltarummun vieressä on niiden juomapaikka. Kymmeniä pihlajaperhosia oli kerääntynyt imemään kosteutta ojasta. Upea näky!
 
Pihlajaperhosia (Aporia crataegi) imemässä kosteutta ojasta.






           Iltakävelyllä huomasin lokin pesän vanhan saunan katolla. Kuvasin hautovaa emoa, mutta vasta kuvia koneelta katsoessani huomasin, että poikanenkin kurkistelee pesän reunan yli :).


 
Sain kuin sainkin nostettua kukkineet tulppaanit ylös maasta myyräverkkojensa kanssa. Jätin ne tähän vielä tuleentumaan. Irrottelen sipulit varsista, sitten kun varret ovat nuutuneet. Laitan sipulit  paperipusseihin. Niissä ne saavat odotella syksyä viileän ja varjoisan liiterin seinällä.


 
Viimeisistä kukassa olleista tulppaaneista tein kimppun pirtin pöydälle.
 

 
Viikonloppuna mökkijärven ympärillä riehui oikein kunnon ukonilma, joka vei mukanaan helteet. Onneksi sää kuitenkin jatkui vieläkin lämpimänä ja aurinkoisena.

36 kommenttia:

  1. Upeita nuo perhoskuvat varsinkin! Aivan ihana kimppu myös <3

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Onkohan tänä vuonna erityisen hyvä pihlajaperhosvuosi? Näky oli kyllä aivan ihana!

      Poista
  3. Ååååå, vilka vackra fjärilsbilder. Vilken syn!

    VastaaPoista
  4. Oi, noita perhosia! Kauniit kuvat.

    VastaaPoista
  5. En ole koskaan nähnyt pihlajaperhosta livenä, joten olen aivan mykistynyt noista joukkokuvista! Upea perhonen, hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin, että näen unta, kun näin ensin parikymmentä perhosta siltarummun päällä ilmassa :). Ojaan kerääntyneet perhoset olivat vaikuttava näky!

      Poista
  6. Enpä ole minäkään noita pihlajaperhosia iknä nähnyt! Hienoja ovat! Onnistuneet kuvat. Lokinpoikanen on aivan ihanan hellyttävä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihlaperhosta ei välttämättä huomioi, kun se lentää luonnossa. Se näyttää vain tavalliselta, vähän isommalta kaaliperhoselta. Tuollainen iso joukko niitä näytti upealta!

      Poista
  7. Varmasti upea näky noi perhoset..en ole koskaan nähnyt luonnossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Pihlajaperhonen on vähän kookkaampi kuin tavallinen kaaliperhonen. Niitä lepatteli siinä ympärillä ilmassakin, kaunista :)

      Poista
  8. Oi oi mikä kuva perhosista - sinun pitää lähettää tuo jonnekin luontokuvafoorumiin ! Upea löytö !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lukenut noista pihlajaperhosen massaesiintymisistä, mutta ensimmäistä kertaa näin sellaisen.

      Poista
  9. Oho mitkä perhosten kokoontumispaikat, ihana. Tuo lokkikuva hurmaava pikkuisen poikasen kanssa, oikea luontokuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan huomannut ollenkaan poikasta, kun kuvasin. Toinen poikanen taitaa olla emon siiven alla, kun sieltä näkyy jotain pilkullista :)

      Poista
  10. Hienoja kuvia perhosten kokoontumisista juomapaikalle. Tulppaanin sipuleista; mulla on ollut sellainen käsitys että säilyvät parhaiten maassa, kannattaako ne kuitenkin nostaa ylös ja varjoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet tulppaanit kukkivat vaan kerran, jos niitä ei nosta ylös maasta ja säilytä kuivissa olosuhteissa kesän ajan. Olen yleensä jättänyt sipulit nostamatta ja kukinta on vähentynyt vuosi vuodelta. Tänä vuonna oli muitakin syitä nostaa tulppaanit ylös tuosta keskellä pihaa olevasta penkistä; kukkapenkki olisi näyttänyt vielä pitkään epäsiistiltä, enkä olisi voinut istuttaa siihen uusia perennoja, jotka oli jo hankittuina. Syksyllä istutan tulppaaneita pienempiin ryhmiin perennojen väleihin, niin että kuihtuvat varret jäävät sitten kasvavien perennojen varjoon.

      Poista
  11. Mahtavat kuvat! Enpä ole ennen nähnyt pihlajaperhosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hienoa nähdä tälläinen kokoontuminen livenä!

      Poista
  12. Käsittämättömän upea perhosmeri - Vauh =) Kukkakimppusikon on kovasti soma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna tulppaaneja oli niin paljon ja ne kukkivat niin pitkään, että raaskin poimia viimeiset kimppuun :)

      Poista
  13. Upea perhosparveilu, en ole moista ennen nähnyt. Lokki on löytänyt hyvän pesäpaikan. Suloinen kukkakimppu viimeisistä tulppaaneista, pitäisiköhän reipastua ja kaivaa sipulit ylös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missähän tuollainen määrä perhosia on kehittynyt ja kuoriutunut...? Tulppaanien nostossa oli enemmän hommaa, kuin luulinkaan, mutta nyt se on tehty ja ruukuissa odotelleet uudet perennat ovat päässeet kukkapenkkiin.

      Poista
  14. Wau,mikä perhosparvi! Tuollaisen haluaisin minäkin nähdä ihan livenä. Täällä on ilma viilentynyt huomattavasti viikonlopun jälkeen. Jospa nyt jaksaisi paremmin tarttua töihinkin,kun aika ei mene hien pyyhkimiseen otsalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilma on viilentynyt täälläkin, mutta onneksi sää on edelleen kesäinen. Tänään tuli sadetta taas ihan tarpeeseen.

      Poista
  15. Enpä minäkään ole aiemmin nähnyt edes yhtä pihlajaperhosta, puhumattakaan tuollaisesta joukosta. Mahtava ja varmasti myös unohtumaton näky. Hienoa, että sait kuvattua, näin mekin pääsimme nauttimaan perhosten kauneudesta.
    Pidän kovasti noista sinun järvinäkymäkuvista. Tästä viimeisestä aistii hyvin ukkosen tunnelman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin tosi iloinen, että huomasin nuo ja sain kuvattua, enkä enää yhtään ihmettele vaikka mökin pihassakin lentelee paljon näitä pihlajaperhosia.

      Poista
  16. Siis mitkä mahtavan hienot kuvat perhosista!!
    Sun kannattaa lähettää kyllä kuva jonnekin, vaikka johonkin lehteen, on niin erikoinen kuva.
    Ikinä en ole nähnyt edes pihlajaperhosta, joko sitten noin monta kerralla erikoinen juttu!
    Keijuperhosia paljon!
    lokkikuvakin on tosi upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvassa on aika pieni resoluutio, mutta voisin yrittää sitä Aamulehteen... Perhosia oli aina välillä paljon tien päällä siltarummun kohdalla ja näky oli todella unenomainen.

      Poista
  17. Voi kun kiva blogi sinulla, löysin tänne toisen blogin kautta. En ole ikinä nähnyt noin montaa perhosta samassa paikassa, upea näky! :)

    Peonies of Beatris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pääsi ensimmäistä kertaa näkemään täälläisen perhosten massaesiintymisen. Kiitos, yritän löytää tänne mielenkiintoisia aiheita :)

      Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!