maanantai 19. elokuuta 2013

Uudella pokkarilla

Vanha, hyvin palvellut kamerani alkaa tulla tiensä päähän. Tuntuu, ettei sen automatiikka enää aina pelaa ihan oikein, kamera rahisee oudosti auetessaan ja se kuluttaa nopeasti akun loppuun. Tästä kamerasta on vain tullut minulle niin hyvin käteen sopiva työkalu! Mutta ei siinä varmaankaan muu auta, kuin ostaa uusi. En haluaisi opetella mitään järjestelmäkameran käyttöä, joten ostin hätäni kanssa pokkarin Canon PowerShot SX240 HS.

Koekuvauksia sillä tehdessäni häiritsi heti se, että kamera ottaa enemmän ja tarkemmin taustaa mukaan, kuin vanha kamerani. Se tekee kuvan sommittelemisen vaikeaksi. Sitä voisi ehkä saada säädöillä pois. Värit tallentuivat kirkkaampina tällä uudella. maisemakuvauksessa se on hyvä, mutta kukat näyttävät jossain valaistuksissa liian räikeiltä.

Tässä muutama ensimmäisen kuvauskeikan kuva...


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Jatketaan harjoituksia...
 

31 kommenttia:

 1. Onnea uudelle kameralle! Canon tekee hyviä pokkareita. Erityisen hyvä on että löytyy myös noita manuaalisäätöjä. Tuosta kamerasta pitäisi löytyä asetuksista se "my colors" -säätö, josta voit valita pika-asetuksena väreille sopivan kylläisyyden. Tuosta taustajutusta en oikein päässyt jyvälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta , täytyy tutkia kameraa ohjekirjan kanssa. Kuvista ei vain tule 'minun näköisiä', jos tausta erottuu liikaa -vaikea selittää paremmin :)

   Poista
 2. If the photos are looking too blatant, check your ISO settings.

  These photos look great!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your advice - I still need to learn a lot with that camera...

   Poista
 3. Varsin hyvän jokapaikan kameran olet hankkinut. ja hienoja kuviakin saanut jo otettua. Tuossakin pokkarissa on kuitenkin käsisäätömahdollisuus. Kokeile AV-tilaa ja säädä siitä F arvo pieneksi. Mitä pienempi F-lukema, sitä suurempi aukko ja pienempi ala terävää. Kokeile toimiiko. Esim kukkakuvaa ottaessasi voit säätää f-arvon vaikkapa neljäksi. Nyt pitäisi jo olla melko pieni osa terävää. En tiedä miten tuo toimii pokkareissa. Itselläni oli ennen järkkäreitä vastaava eikä siinä nuo käsisäädöt kuitenkaan toimineet niinkuin järkkärissä. Mutta kantsii kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä neuvosta! Kokeilen tuota heti kun taas pääsen kukkasten äärelle :)

   Poista
 4. Minusta kuvat ovat ihania !

  VastaaPoista
 5. Onnea uudelle kameralle!
  Etenkin maisemat ovat upeita. Kukkakuvauksiin antoikin Mörökölli jo hyvät ohjeet.
  Ei muuta kuin kuvaamaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemakuvista ei tulut oikein sellaisia, joita yleensä otan, mutta niihin olin tyytyväisempi, kuin kukkakuviin... harjoitusta, harjoitusta.

   Poista
 6. Hyviltä näyttää nämä kuvasi :) Olipas muuten asiantuntevia ohjeita, oikein alkoi hengästyttämään. Täytyisi itsekin vähän opetella säätelemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun täällä blogistanisassa ihmiset jakavat osaamistaan :)

   Poista
 7. Aika hyviä kuvia olet enempiä tutustumatta saanut otettua. Ainakin minulla vie aikaa uuteen kameraan totuttelu, säädöt löytyvät ajan kanssa, vaikka kuinka niitä yrittäisi lueskella. Ilmoittauduin työväenopiston kuvauskurssislle, jonka tarkoituksena on saada enemmän irti omasta kamerasta. Jännityksellä odotan uusia oppeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen kurssi olisi minullekin hyvä. Huomenna pääsen taas mökille kokeilemaan kukkakuvausta.

   Poista
  2. Anteeksi JPK. Poistin vahingossa viestisi, kun piti poistaa vain se viesti, jonka olit jo itse poistanut :( Tuolla makrolla ja zoomilla olen oppinut jo saamaan pehmeyttä taustoihin (siis vanhalla kameralla), täytyy otta sama haltuun tällä uudellakin. Tarvitsen vain vielä lisää harjoittelua...

   Poista
 8. Tosi kauniita kuvia. Onnea yhteiselle taipaleelle.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia! Tyttärelläni on samanlainen kamera,mutta en ole perehtynyt asetuksiin. Edellä tulikin monta vinkkiä myös minulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihanaa -ei tarvitse kuin sanoa ongelma ääneen niin apua löytyy :)

   Poista
 10. Hienoja kuvia olet ottanut uudella kamerallasi!

  VastaaPoista
 11. Tosi hienot kuvat olet saanutkin:)

  VastaaPoista
 12. Uuden kameran kanssa on aina vähän opettelua, mutta nämä kuvat ovat kyllä jo tosi upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vika saattaa olla siinäkin, etä oma silmäni on niin tottunut vanhan kameran työn jälkeen, että uuden kuvat näyttää oudolta. Täällä on tullut hyviä neuvoja, joiden avulla saan varmasti kuvia, jotka miellyttävät vielä enemmän omia silmiäni.

   Poista
 13. Minusta noissa kuvissa on oikein hyvät värit. Tykkään itse värikylläisistä kuvista, tosin paljon riippuu myös ruudusta, jolla niitä katselee. Minä olisin myös ehdottanut tuota suurta aukkoa (=pienempi syvyysterävyys) jos haluat että vain etuala on terävä. Äkkiä uuteen kameraan tottuu, ehdottelen aina, että kannattaisi lukea manuaalia vaikka vähän kerrallaan, sieltä löytyy paljon hyviä ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ole tyytyväinen näiden kuvien väreihin, varsinkin maisemakuviin. Muutamassa kukkakuvassa, joita en tähän laittanut oli kuitenkin liian räikeät värit, mutta niitähän voi korjata kuvaa käsitellessäkin. Harjoittelua ja totuttelua tässä vaan tarvitaan :)

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!