lauantai 12. huhtikuuta 2014

Haastetta kerrakseen


Sain jo jonkin aikaa sitten kaksi haastetta blogeista, jotka ovat minulle ihan uusia tuttavuuksia. Kiitokset haasteista Sadulle ja Lilliumille! Kumpikin haaste on viiden kysymyksen haaste, johon olen jo kerran vastannutkin. Otan haasteet vastaan, mutta en jatka niitä nyt enää eteenpäin.


Tyttäreni parvekkeella vuonna -97Sadulta Sadun parvekepuutarha -blogista sain tälläiset kysymykset:

1. Helpoin ja vaikein esikasvatettava kukka jota sinulla on ollut? 
- Minulla on yleensä vain helppoja esikasvatettavia eli sellaisia, joilla on lyhyt esikasvatus, sillä minulla ei ole viileää paikkaa, johon saisin taimet kasvamaan. Vaikeimmasta päästä on varmaan heliotrooppi, jonka sain kukkimaan parvekkeella muutama vuosi sitten. Köynnöskasvitkin ovat aika vaikeita esikasvatettavia, sillä niiden ylipitkät varret kiertyvät helposti minkä tahansa ympärille ja niiden irrottelu ja taimien siirtely on vaikeaa.

2. Koska aloitit kukkien parissa puuhastelun ja miksi?
- Olen ollut ihan lapsesta asti kiinnostunut kukista sekä luonnossa, että puutarhassa. Kotona oli aina paljon huonekasveja ja pihalla kasvimaa sekä kukkapenkit.  Pääsin  jo lapsena kitkemään äidin kasvimaata ja vaikka se ei aina niin kivaa ollutkaan, niin jotain jäi itämään sillä kouluttauduin puutarhuriksi. Puutarhatyö on jäänyt nyt rakkaaksi harrastukseksi.

3. Minkäläinen olisi unelmapuutarhasi?
- Ihan sellainen saavuttamaton unelma olisi englantilaistyylinen, korkein pensasaidoin rajattu, rehevä ja runsaasti kukkiva puutarha, jossa kivetty polku kiemurtelisi istutusten lomassa ja välillä astuttaisiin pensasaidan aukosta tai portista uuteen puutahahuoneeseen... Omasta mökkipuutarhastani olen rakentamassa unelmaani puolivillistä, kukkivasta ja perhosia houkuttelevasta puutarhasta.

4. Jos saisit kasvattaa vain yhtä kukkaa niin mikä se olisi ja miksi?
- Ankea ajatus, sillä pidän juuri siitä, että puutarhassa on paljon erimuotoisia ja värisiä kukkia sulassa sovussa. Jos joutuisin valitsemaan vaan yhden, ottaisin iirikset, sillä niitä on eri aikoihin kukkivia ja väreissäkin löytyy vaihtelua. 

5. Kuinka paljon tuli kuvia otettua viime kesänä puutarhastasi?
- Kuvia tuli otettua ihan lukematon määrä :). Kuvia ei kuitenkaan ole koskaan liikaa, niistä saa niin paljon iloa talven pimeydessä :)
Liliumilta Pihan elämää Country Living -blogista sain kysymykset:

1. Mikä on ollut puutarhablogin pitämisessä antoisinta?/työläintä?
- Antoisinta on vuorovaikutus, vinkit ja samanhenkiset ihmiset. Olen löytänyt puutarhablogeista monta kasvia, joita olen kokeillut tai aion kokeilla omassa puutarhassani. Työläintä on keksiä aiheita postauksiin keskellä talvea, kun ulkona ei ole mitään kuvattavaa ...

2. Mitä hankkisit pihaasi, jos saisit yhden toiveen?
- Pergola on edelleen haavelistalla ykkösenä...

3. Jos saisit tavata yhden puutarhagurun, kenet haluaisit tavata?
- Olen tavannut vain yhden puutarhagurun Pentti Alangon. Hän oli mukana Irlantiin suunatutuneella puutarhamatkallamme vuosia sitten. -Sanotaan vaikka Arno Kasvi.

4. Harrastatko kasveja myös sisällä?

- Minulla on ollut vuosien aikana paljon suuria viherkasveja, mutta nyt sisäkasviharrastukseni on aika pientä -mökkipuutarha kiinnostaa enemmän :) 

5. Mitä uutta hyötykasvia haluaisit kokeilla kasvattaa?
- Parsa voisi olla sellainen. Siinä viehättää sen monivuotisuus.


Blogger tekee taas tekosiaan... Tekstit tulivat nyt ihan hassusti eri kokoisina ja vaalealla pohjalla ja ilman. En saa niitä muutettua kirjoittamatta koko juttua uudestaan, joten menköön nyt näin. Mukavaa lauantaita sivullani vieraileville!

- Sorry only in Finnish this time. Have a lovely day!


2 kommenttia:

  1. Kyllä vaan olisikin ankeaa,jos joutuisi vain yhtä lajia kasvattamaan pihassaan. Totta on,että iiriksiä on monenmontaa väriä ja kokoa :)

    VastaaPoista
  2. sellainen engalntilaistyylinen, runsas puutarha olisi todella upea, sellaisesta itsekin haaveilen.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!