keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Mökkipuutarhan kukintahuiput, osa 2Mökkipuutarhan toinen kukintahuippu ajoittuu keskikesään, muutamalle  juhannuksen jälkeiselle viikolle.Keskikesän näyttävin kukkija on pinkki pioni, jonka lajikenimeä en tiedä. Se on entisten mökin omistajien istuttama.Pionin kanssa näyttävyydestä kilpailee idänunikko.Siperiankurjenmiekka on yksi lempikukistani. Mökilläni kasvaa kirpputorilta ostettu taimi, joka vankistuu vuosi vuodelta.
Lisää sinistä puutarhaan tuo keveä harakankello, joka saa kylväytyä rauhassa kukkapenkkiin.
Keskikesään kuuluu myös pihajasmikkeen tuoksuva kukinta.
Viime kesänä kukkapenkissä kasvoi ensimmäistä kertaa huopaohdaketta. Se taitaa olla aika kova leviämään, sillä syksyllä huomasin, että se oli tehnyt aikalailla uusia lehtiruusukkeita.
Päivänkakkara ilostuttaa heleillä kukillaan eripuolilla mökkipihaa.
Kukkivat ruusut kuuluvat myös keskikesään. Punalehtiruusu kukki viime kesänä mökillä ensimmäistä kertaa.
Lehtosinilatva kukkii puolivarjoisassakin paikassa.
Ukonhattu on myöskin kirpputorilöytö. Pari pientä tainta ovat vankistuneet mukavasti.
Sormustinkukat ovat keskikesän kukkijoita.
Keskikesällä alkavat kukkia myös keväällä istutetut liljat. Tässä lajike Black Out.
Viime kesän viileät ja sateiset säät eivät suosineet mustialanruusun kukintaa. Muutama kukka sentään avautuikin, eikä homehtunut nuppuunsa.Keskikesän kukintaa mökin etupihalla.


Mukavaa hiljaisen viikon jatkoa ja pääsiäisen odotusta!

11 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia ja kukkia. Turhaan ei sanota, että pioni on kukkien kuningatar. Siperiankurjenmiekat ovat minunkin suosikkejani, mutta en saa niitä oikein kunnolla kukkimaan. Ilmeisesti paikka on niille aivan liian kuiva.

  VastaaPoista
 2. Kuvisassi on kesän ihanuus ja valo! Upeita kuvia, ihana kesä! Olen pionien ystävä, pionisi näyttää 'Karl Rosenfieldiltä' (hopeaan taittava sävy lehdissä), varma ei tietenkään voi olla! Upea ukonhatu ja tuo lehtosinilatva! Mustialan ruusua ei voi olla rakastamatta!

  Oikein ihanaa Pääsiäisen aikaa Sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on niin kaunis mökkimaisema, kun kukkarunsauden takaa pilkottaa järvi. Ei aikaakaan, kun taas pääsemme nauttimaan kaikista ihanista kukista.

  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkia! Jotkut ohdakkeet ovat tosiaan aikamoisia leviämään, mutta onhan niissä suloiset kukat ja pvat perhosten suosiossa... Ihana aina vaan tuo maisemasi, kuten ylläkin todetaan.
  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Miten kauniita kukkia ja kuvia! Kesän odotus on jo valtavaa!

  VastaaPoista
 6. Ihanan värinen ukonhattu <3 Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Luin nämä mökkikukintajuttusi, teillä on aivan fantastinen mökkipuutarha ja niin kauniita kukkia täynnä. Ihana nähdä kukkiva mökkipiha, niin monella on vaan tylsästi ilman kukkia. Tuolla viihtyy varmaan paremmin kuin hyvin!

  VastaaPoista
 8. Huikea tuo viimeinen kuva! Kaunis puutarha, ihania kukkia.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!