keskiviikko 10. elokuuta 2016

Ei niin kaunista...Elokuussa puutarha -varsinkin tälläinen puolivilli, niin kuin oma mökkipuutarhani, riehaantuu vähän liiankin rehevään kasvuun. Kun kuvaan kasveja, poimin esiin kauniita yksityiskohtia. Totuus kuvien takana on vähän toisen näköinen...
Olen antanut paimenmataran kasvaa monta vuotta kaikessa rauhassa kukkapenkin laidalla. Se tuo kuviin mukavaa keveyttä ja sattumanvaraisuutta. Nyt matara on kuitenkin riehaantunut levittätymään koko kukkapenkkiin, eikä näky ole kovin kaunis...
Sormustinkukka on yksi lempikasveistani. Tänä kesänä ainutkaan sormustinkukka ei kukkinut, sillä talvi palellutti kaikki alut. Onneksi siementaimia on kukkapenkeissä ihan tavattoman paljon. Toisaalta ylitäysi kukkapenkki ei ole mikään viehättävä näky.
Toin pari vuotta sitten huopaohdakkeen siemeniä kukkapenkkiin. Huopaohdake on hyvä mesikasvi perhosille ja kimalaisille. Se leviää vaan niin kovin tehokkaasti -niin kuin moni muukin kasvi tässä penkissä.
Kasvilavaan tuli istutettua keväällä ehkä vähän liikaa taimia. No, ainakin on rehevää :)Mukavaa viikon jatkoa!


6 kommenttia:

 1. Huomasin, että meidän puutarhasta ei voi enää yleiskuvia ottaa, on niin rupsahtanut kaikki. Sulla näyttää mielestäni vielä oikein hyvältä :)

  VastaaPoista
 2. Sinun puutarhasi sentään näyttää vielä hyvin kesäiseltä. Meillä on jo syksy läsnä.
  Aika jännä, miten sitä kuvittelee ihan ainoana ihmisenä koko maailmassa huomanneensa jonkin asian. Ja sitten samana päivänä toinen toteaa täsmälleen saman, minkä minä omassa puutarhassani. Eli kummasti kaikki yhtäkkiä täyttyy ja rehottaa, eikä miellyttäkään silmää entiseen tapaan. On aika laittaa lapio heilumaan!

  VastaaPoista
 3. Haastetta piisaa jatkuvan kukinnan takaamiseksi:)

  VastaaPoista
 4. Huopaohdake on kaunis. Aion kokeilla jossain reunalla, kunhan vain saan siemeniä. Minusta kuvasi ovat kauniita.

  VastaaPoista
 5. Kaunistahan tuo on! Toisaalta, mataraa, virnaa ja muita tuhottomia levittäytyjäliaaneja yritän riipiä pois omista penkeistäni. Mulla puutarhaa vaivaa (rikkaruohojen lisäksi) se, että en ole kerinnyt katkoa perennojen kuivuneita varsia. Isoissa perennoissa niistä tulee todella rumia, kun ruskistuvat. On ollut niin paljon vieraita. Ehkä kohta ehtii taas puutarhan kimppuun!

  VastaaPoista
 6. Minustakin tuo näyttää kauniille. Rehevää ja runsasta

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!