sunnuntai 28. elokuuta 2016

Rauli -myrskyn tuhojaLauantaina koettiin mökillä järkyttäviä hetkiä... Tytär poikaystävineen oli tulossa käymään. He ajoivat pihaan kolmen maissa, kun myrskypuuskat olivat pahimmillaan. Tytär käveli juuri mökkiä kohti, kun takana rysähti. Pihapuusta oli katkennut oksa. Se olisi kaatunut hänen päälleen, jos hän olisi kävellyt vähänkään hitaammin. Pahaksi onneksi autoni jäi oksan alle. Onneksi auton vahingot olivat vähäiset, kattoon tuli vain kaksi pientä lommoa. Auton osalta tilanne näytti pahemmalta, kuin se olikaan...
Mysky teki tuhojaan myös puutarhan kukkasille. Auringonkukat menivät lakoon.
Tiikerilijat olivat juuri kauneimmillaan. Niiden kukinta päättyi kertaheitolla, kun oksa rysähti päälle...
Onneksi olin ehtinyt tallentamaan liljat kuviin hetki ennen tuhoa.


Tässä onnettomuudessa oli paljon onneakin mukana. Pihapuut saavat nyt kyllä kaatotuomion. Ne ovat hopeapajuja, jotka edellinen omistaja on leikannut vuosia sitten tapille. Uudet oksat ovat kasvaneet pitkiksi ja raskaiksi ja ne voivat näköjään irrota milloin vain. Ehkä seuraavalla kerralla ei selvitä näin vähillä vaurioilla.


9 kommenttia:

 1. Huh. Onneksi ei tullut henkilövahinkoja. Puiden kanssa saa kyllä olla varovainen. Meilläkin on taas vaihteeksi pari puuta saamassa kaatotuomion ennen kuin tuulet puhaltavat ne nurin.

  VastaaPoista
 2. Voi kauhea, onneksi oli onni mukana! Hopeapajut ovat lyhytikäisiä puita ja alttiita vaarallisille lahovioille, jotka saattavat irrottaa oksia tai kaataa koko puun. Harmi vain, kun ne ovat niin kauniita, mutta parempi, että ei tarvitse pelätä niiden kaatumista jatkossa. Tuosta revenneestä oksankohdasta ainakin pääsevät lahottajasienet helposti tekemään tihutöitään. Kaatunut paju lammen rannassa on kaunis näky, mutta kulkuväylän varrella se on toinen juttu.
  Onneksi otit ihanat kuvat ihanista liljoista!

  VastaaPoista
 3. Apua! Siinä oli ainekset palio pahempahanki tapahtumaha. Onneksi selevisittä suht piäniin vaurioon. Meillä tuuli paiskas pari kukkapöttiä terassilta maaha.

  VastaaPoista
 4. Olipa todella onnea onnettomuudessa, ettei päässyt käymään pahemmin ja tyttäresi ei loukkaantunut. Täällä meillä ei Rauli riehunut ja tuuli puhalsi lähinnä vain puuskittain.

  VastaaPoista
 5. Voi kamala! Onneksi ei tyttäresi loukkaantunut.

  VastaaPoista
 6. huh huh, mikä onni ettei tuon pahemmin. Autokuva näyttää rankalta! Upeat tiikerililjat ja onneksi tallennettu myös kuviin. Kirkkonummella selvisimme reippaalla tuulella.

  VastaaPoista
 7. Onni onnettomuudessa. Aikas hurjalta näyttää.

  VastaaPoista
 8. Olipa teillä paljon onnea mukana! HUH! Onneksi tyttäresi ei loukkaantunut vaikka varmasti säikähti valtavan paljon!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!