maanantai 7. elokuuta 2017

Loppukesän tunnelmaa

  

Kesä on ollut kolmisen viikkoa myöhässä tavallisesta aikataulustaan. Tästä syystä moni keskikesän kukkija on jatkanut kukintaa heinäkuun lopulle. Toisaalta hyvä, sillä nyt kukinta jatkuu pitkään.Hämäläinen maalaismaisema heinäkuun lopulta.
Jokin hopeatäpläperhonen.
Valkoinen ukonkello alkaa kotiutua puutarhaani.
Tavallista pidempään kukkinut pioni ehti saada parikseen silkkiunikon.
Kylvökukat onnistuivat tänä vuonna huonosti. Osin ehkä kylmien ilmojen takia tai sitten kukkapenkeissä alkaa olla niin täyttä, että itäminen vaikeutuu... Tässä tummakukkainen ruiskaunokki.
Sinisiipiperhonen
Vaaleanpunainen ruiskaunokki.
Sinisievikki 'Penny Black'. Tämän onnistuin saamaan kukkaan ruukussa, mutta avomaalle kylvetyt siemenet itivät huonosti.


Mukavaa uutta viikkoa blogini lukijoille!

10 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kuvia. Silkkiunikot ovat suosikkikukkiani. Ihana perhoskuva. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Minäkin ihmettelin, etteivät ruiskaunokit oikein itäneet tänä kesänä. Kylvin niitä uudestaan ja huomasin, että muurahaiset alkoivat heti kuljettamaan siemeniä jonnekin. Ennen en ole moiseen kiinnittänyt huomiota. Kaikki on todellakin eri aikataulussa kuin yleensä, mutta pääasia, että on kukkia.

  VastaaPoista
 3. Hieno kukkapari, keltasauramo ja pinkki ruiskukka.

  VastaaPoista
 4. Hei tulin vierailulle. Minulta jäi yksivuotiset kokonaan istuttamatta. Nyt voisi harjaneilikat vielä kylvää. Kerkisivät vielä kasvattaa ruusukkeen.Onpa jännän väristä kesäkukintaa sinulla. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
 5. Ihana tunnelma - tosi mukavat perhoskuvat kukkien joukossa! :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita loppukesän kukkijoita. Ai tuo keltainen päivänkakkara on keltasauramo, hyvä kun selvisi tuolta kommenteista, olen hakenut sitä jo jonkin aikaa puutarhaani. Nyt tiedän millä nimellä kyselen. Kaunista kesäviikkoa. Terkuin Katja http://paleredrose.blogspot.fi Tervetuloa!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia, ihana sinisiipiperhonen! Unikot ovat myös niin kauniita!

  VastaaPoista
 8. Ihana maalaismaisema! Niin kotoista...

  VastaaPoista
 9. Kovin on kesäistä vielä. Muutama hassu keltainen lehti vasta koivuissa. Kuviesi kasvit saattavat kukkia vielä pitkään. Kauniita ovat.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!