sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Pälkäneen rauniokirkkoAjelimme lauantaina Kangasalalla ja Pälkäneellä ihailemassa kuuran koristamia maisemia. Pysähdyimme kuvaamaan Pälkäneen rauniokirkkoa eli Pyhän Mikaelin kirkkoa. Kirkko on rakennettu 1400 ja 1500 -lukujen taitteessa. Se hylättiin huonokuntoisena 1839, kun Pälkäneen uusi kirkko valmistui. Kirkko on rakennettu hiekkamaalle ja sen perustukset ovat pettäneet vuosien saatossa. Katto romahti myrskyssä vuonna 1890. Massiiviset kiviseinät ovat silti vielä pystyssä painovoimaa uhmaten.
Pyhän Mikaelin kirkkoSakariston päätyKivisiä seiniä on tuettu ja vahvistettu. Valtavista kivistä rakennetut seinät tuntuivat silti vähän uhkaavilta...Kirkon tiilirakenteita on restauroitu useaan otteeseen.
Kirkkoa käytetään yhä tilaisuuksissa. Se on mm ainutlaatuinen vihkikirkko.
Talvinen maisema

6 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis rauniokirkko. Eipä ihme että sille on edelleen käyttöä.

  VastaaPoista
 2. Hieno kivikirkko.
  Jos osaisi puhua nii olisi varmaan paljon kerrottavaa,

  VastaaPoista
 3. Hieno! Vanhoja kivirakennuksia katsellessa ihan pakostikin tulee miettineeksi sitä taitoa ja tarmokkuutta, jota niiden rakentamiseksi on löytynyt.

  VastaaPoista
 4. Poikkeuksellista tässä on erityisesti se, että kirkko todellakin hylättiin kun haluttiin uutta kirkkoa kirkonkylälle. Hieno vanhus jätettiin rappeutumaan. Onhan tuosta monenlaista suurempaa kunnostussuunnitelmaa esitetty, mutta toistaiseksi ilmeisen tuloksetta. Hyvät kuvat vanhuksesta!

  VastaaPoista
 5. Lumi ja huurteiset puut korostavat vanhoja kivimuureja kauniisti. Hieno paikka.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!