maanantai 27. elokuuta 2018

Syksyistä



Kyllä se vaan täytyy myöntää, että syksyiseltä alkaa jo tuntumaan... Puutarhassa on enemmän siementä tuottavia kukkavarsia, kuin kukkivia, illat pimenevät aina vaan aiemmin ja ilmassa on syksyn tuoksu.



Liuskamiinanköynnös tosin on päässyt vasta kunnolla vauhtiin. Se kasvaa oleskelualuetta rajaavassa istutuslaatikossa yhdessä suklaakosmoksen kanssa. Suklaakosmos on tämänvuotinen lempkasvini; ihanan tummia -lähes mustanpunaisia- kukkia tulee aina vaan lisää...




Takapihan kallionauhukset ovat olleet tänä vuonna edukseen. Taustalla kasvaa ihanasti paikkansa täyttävä punalehtiruusu.




Punalehtiruusun oksat notkuvat kiulukoista.




En väsy ihastelemaan tätä ruostekukkaa! Sain tietää, että ruostekukkaa kasvaa Britteinsaarten eteläosissa rantakallioilla isoina kasvustoina. Sen heinämäinen olemus sopii hyvin yhteen koristeheinäpenkissä kasvavan japanisaran ja soikkoratamon kanssa.




Gladiolukset jatkavat vielä värikästä kukintaansa.





Samoin Lidlin ruusu. 




Mukavaa uutta viikkoa!

10 kommenttia:

  1. Hieno tuo miinanköynnös suklaakosmosta juurellaan. Suloisesti kukkivat ruostekukat ja gladiolukset.
    Mukavavia elokuun viimeisiä päiviä sinulle.

    VastaaPoista
  2. No onpa sinulla kaunokaisia, Miinanköynnös ja gladiolukset, ruostekukka aivan huikean kaunis! Suklaakosmos minullakin kukkii mukavasti, ainut, että se on saanut muutaman kerran kaatosaderyöpyn niskaansa, ja ruukussa ei ole reikää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perennat jo lopettelevat, mutta yksivuotiset jaksavat kukoistaa.

      Poista
  3. Your garden is stunning. I love the wide array of flowers and pants in your garden, very pretty. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista
  4. Upeita syksyisiä värejä! Punalehtiruusua on paljon täällä Tampereen seudulla, ja se on ollut minun suosikkini ympäri vuoden punaisten versojensa, runsaan kiulukkasatonsa ja kauniin kasvutapansa ansiosta. Mutta tänä vuonna punalehtiruusua on vaivannut jokin ärhäkkä ruostesieni. Oksissa oli jo alkukesällä kirkkaan oranssia töhnää. Leikkelin pahimmin saastuneita oksia pois, en tiedä olisiko pitänyt leikata pensas kokonaan alas. Nyt melkein kaikki lehdet ovat jo tippuneet. Samaa ruostetta näin myös puistoissa ja muilla julkisilla paikoilla kasvavissa punalehtiruusuissa. Hassua on, että muissa pihan ruusuissa ei näy merkkiäkään taudista. Pahoin pelkään, että ruoste jää nyt punalehtiruusun pysyväksi vaivaksi, kun kaikkia saastuneita lehtiä ei millään saa kerättyä pois tiheästä sekaistutuksesta. Toivottavasti sinun ruususi voi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun ruusuni voi hyvin. Harmi, jos tuollainen ruostesieni vaivaa punalehtiruusuja Tampereen seudulla. Toivottavasti jää vain tämän hellekesän vaivaksi. Punalehtiruusu on minunkin mielestäni kaunis kaikkina vuodenaikoina.

      Poista
  5. Upeaa kukkaloistoa. Lidlin ruusu muistuttaa ihan juhannusruusua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen kukka onkin hyvin samansävyinen. Kasvutapa on erilainen. Kukka tuoksuu ihanasti, aivan kuin juhannusruusukin.

      Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!