torstai 2. elokuuta 2018

Elokuuta



Luonnossa ja puutarhassa ollaan jo pitkää eletty elokuisissa tunnelmissa. Viimeisetkin kukkijat availevat nuppujaan. Nauhukseni ja punalatvani eivät ole vielä ihan täydessä kukassa, muuten ei enää ole paljonkaan avautumattomia nuppuja näkyvissä.



Kaivonrenkaassa kasvavat krassit ovat tänä vuonna sellaisia, millaisia niiden kuuluisikin olla; kukat pääsevät oikeuksiinsa, kun lehdet ovat jääneet pienemmiksi. Kaivonrenkaassa kasvaa myös punakukkaista gladiolusta, joka on niitä harvoja vielä nupulla olevia.




Päivänlilja Pink Damask




Salkoruusu ja innokas kimalainen




Elokuunasterit




Aamuinen näkymä järvelle




Violetti gladiolus ja salkoruusu taustalla.




Oleskelualueen istutuslaatikossa on onnistunut väriyhdistelmä, sillä gladioluksen keskustassa on samaa punaa, kuin suklaakosmoksissa. Suklaakosmos on muuten aivan ihana kesäkukka! Taimet viihtyvät auringossa ja niistä on kasvanut tuuheat kuivuudesta huolimatta. Kukinta kestää ja kestää, uusia nuppuja on koko ajan tulossa.

Mukavaa torstaita!

7 kommenttia:

 1. Hienoja näkymiä elokuun alun puutarhasta. :)

  VastaaPoista
 2. Aamunäkymäkuvassa voin tuntea aamun raikkaan tuoksun. Salkoruusukuva on myös ihana.

  VastaaPoista
 3. Mikä aamunäkymä! Suklaakosmos on aivan uusi tuttavuus minulle. Kuulostaa sopivalta minunkin pihalle. Saman olen huomannut: krassit nauttivat tästä kesästä : )

  VastaaPoista
 4. Gladioluksen väri on todella kaunis ja voimakas!

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo suklaakosmokset, sehän on oikeastaan perenna, joten senkin voi talvettaa sisällä. Minulla tulee vastaan tilanpuute. Jos tuota kasvattaa kesäkukkana, niin vaatiiko esikasvatusta?

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!