lauantai 15. kesäkuuta 2019

KurjenpolviaPikkuhiljaa mökkipuutarhaan alkaa kerääntyä erilaisia kurjenpolvia. 
Tavallinen metsäkurjenpolvi kasvaa muutamassa paikassa. Sen vaaleat ja tummemman violetit kukat keventävät mukavasti kukkapenkkejä. Metsäkurjenpolvi houkuttelee kukkiinsa paljon kimalaisia ja muita pölyttäjiä. Metsäkurjenpolven kasvustot kasvavat kukkapenkissä aika muhkeiksi ja noin 50 cm korkeiksi.Idänkurjenpolvi jää matalammaksi ja sen kasvusto pyrkii lamoamaan, joten tuen sitä, jotta kauniit kukat pääsevät oikeuksiinsa.
Idänkurjenpolven kerrottu Plena -muoto on uusi tulokas puutarhassani. Senkin versot pyrkivät kaatuilemaan ja tukea tarvitaan.
Tummakurjenpolvi on pysty ja voimakaskasvuinen vauhtiin päästyään. Pidän kukkien väristä. Voimakasta siementämistä pitää vähän hillitä...
Pienehköt kukat eivät ole itsessään kovin näyttäviä, mutta ryhdikäs, kaunislehtinen kasvi ansaitsee paikkansa puutarhassa.5 kommenttia:

 1. Kurjenpolvet ovat ihania! Tästä tulikin mieleen, että voisin istuttaa valkokukkaisen metsäkurjenpolven taimen ihan tähän kuistin portaan pieleen, missä sitä saa ihailla koko ajan, kun se kukkii.

  VastaaPoista
 2. Tykkään myös kurjenpolvista, tuo tavallinen metsäkurjenpolvikin on tavattoman kaunis. Kerrottu idänkurjenpolvi on myös todella sievä. Tummakukkainen/-lehtinen ei viihtynyt meillä, sain sen kuolemaan....

  VastaaPoista
 3. Kurjenpolvi on kyllä kaunis kukka, minulta hävisi tuo kerrattua myoto mutta toinen nyt kukkkii kovasti taas, on vain kukkamaassa vähän huono kun vie niin tilaa. pitäs keksiä sille paikka missä saisi rauhassa levitä.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kurjenpolvet. Minulla on niitä monia lajeja ja ostin taas alesta uuden.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!