maanantai 22. elokuuta 2022

Viikonlopun kuulumisia


Lämmin, mutta tuulinen viikonloppu. Tuuli ravisteli rannan tervaleppiä, joista lensi kovia lepän käpyjä ja pieniä oksia mökin kulkureiteille. Kukat heiluivat tuulessa siihen tahtiin, että kuvaaminen oli välillä hankalaa. Ihana kesäinen viikonloppu kuitenkin!


Aurinko paistaa näin elokuussa jo niin alhaalta, että järvi kimmelsi kirkkaana.




Kultapallot heiluivat tuulessa, mutta pysyivät pystyssä. Olen tukenut niitä kevyesti bambukepeillä.




Daalia Blue Boy on viimein avannut ensimmäisen kukan. 




Daalia Edinburgh on kukkinut jo yli kuukauden ajan.




Päivänlilja Pink Damask tekee tänä kesänä paljon kukkia.




Kylvökukkamaassa on muutama itsekylväytynyt kehäkukka kukassa.




Tein kovasti töitä näiden tsinnioiden kanssa keväällä. Kylvin niitä uudestaan ja uudestaan, kun aina vain muutama siemen iti. Kylvin osan siemenistä vielä suoraan kasvupaikalle ja nyt kylvökukkamaassa kasvaa muutamia tsinnioita. Kukat ovat aika pieniä, mutta kauniita värejä löytyy.




Vaikka viikonloppu oli tuulinen, pihassa oli aika paljon perhosia. Ne yrittivät pysytellä tuulessa huojuvissa kukissa ja lensivät välillä aurinkoiselle seinälle keräämään voimia.




Ruusunätkelmä kasvaa tuulelle alttiissa paikassa. Raskas kettinki on hyvä köynnöstuki, sillä se ei heilu tuulessa. Lisäksi se tuo kivaa kontrastia herkälle köynnökselle.


5 kommenttia:

  1. Oi kun ihania värejä ja tunnelmia! Täälläkin tuuli, sähköt menivät poikki muutamaksi tunniksi. Bambukepit eivät varmaan olisi kultapalloille riittäneet, kun rautakepitkin menivät vinoon :-D

    VastaaPoista
  2. Onpa ihania kuvia.
    Meilläkin tuuli viikonloppuna. Etelästä puhaltava tuuli vilvoitti ihanasti kovassa helteessä.

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia, joista välittyy vielä kovin kesäinen tunnelma! Ihanat kultapallot!

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva tuo kettinki ruusunätkelmällä! Mullakaan ei onnistunut tsinniat tänä vuonna yhtä hyvin kuin viime vuonna. Viime vuonna tuuheutuivat ulkona tosi hyvin ja kukkivat runsaasti. Tänä vuonna on monissa vain yksi kukka kerrallaan ja tuuheimmissakin kukat on pienempiä. Meillä on ollut tosi kuivaa, epäilen sitä ainakin osasyyksi.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!