maanantai 26. kesäkuuta 2023

Juhannuksen aikaan

 


Kurjenmiekat ovat minusta niitä ihanimpia tähän aikaan kukkivia. Juhannuksena niiden avautumista sai ihailla oikein kunnolla. Vaaleankeltaiset iirikset saivat rinnalleen taatankurjenmiekan.




Se kukkii tänä kesänä kahdella varrella.




Siperiankurjenmiekkakin ehti kukkaan Juhannuspäivänä.




Tähtiputki




Punalehtiruusu




Purppuratulikukkaa on pihassani kolmea väriä. Tämä magenta on aika ihana. Tavoilleen uskollisena se kukkii kukkapenkin ulkopuolella käytävän vieressä.




Hajulaukka nostaa aina erikoiset kukintonsa esille kuin salaa perennojen keskeltä. Se on kukkinut jo useana vuonna.




Idänunikko




Etupiha on aika värikäs tällä hetkellä.




Sivupihalla näyttävimmin kukkii töyhtöangervo. Tällä hetkellä se varjostaa vähän ruukussa kasvavia daalioita, mutta lyhennän sen versoja kukinnan jälkeen. Kaivonrenkaassa on gladioluksia ja valkoista kosmosta. Olen kylvänyt joukkoon myös pensaskrassia.








7 kommenttia:

  1. Niin ihanan näköistä, tuollaiset isot vanhanajan kukkamaat täynnä kukkia. Magenta-tulikukkasi on tosiaan ihanan värinen. Näyttää siltä, että minulla kukkii nyt vain tummanviolettia, tuollainen vaaleampi on hävinnyt tai ei kuki tänä vuonna. Toivottavasti vielä joskus kumminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkuussa on tämä hetki, kun koko piha on värikäs!

      Poista
  2. Tulikukka on kaunis, sellaista olen omaankin pihaani haaveillut mutta ei ole sattunut saataville. Hajulaukasta pidin mutta ei suostunut useammaksi vuodeksi viihtymään ja uusia on jäänyt hankkimatta. Kiva kuulla että on sinun pihaasi kotiutunut, ehkä annan vielä uuden mahdollisuuden toiseen paikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hajulaukka oli monta vuotta kukkimatta, mutta sitten kaivoin maahan tulppaaneita ja jouduin istuttamaan maasta nousseen hajulaukan sipulin uudestaan ja sen jälkeen se on kukkinut joka vuosi. Innostui ehkä kalkista ja kompostimaasta, jota istutuskuoppaan lisäsin.

      Poista
  3. Kauniita kurjenmiekkoja! Ja rehevä pihapiiri, mitä kaikkea ihanaa siellä kasvaakaan! Tulikukille on ollut täällä aivan liian kuumia päiviä, kukkaset ovat lerpallaan lähes koko päivän. Pidän kovasti tulikukista, olen siemenestä kaikki kasvattanut, mutta hellesäät saavat ne näyttämän surkeilta ja etenkin lilat kasvavat kovasti korkeutta ja kaatuilevat miten sattuu. Viimeksi tänään leikkasin muutaman kokonaan poikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulikukat ovat minullakin lerpattaneet helteessä ja valkoisesta en saanut ollenkaan kuvaa. Outoa, että kestävät huonosti hellettä, vaikka muuten viihtyvät kuivassa ja vähäravinteisessa paikassa

      Poista
  4. Onpa upean värinen tulikukka. Sinulla on todella rehevä puutarha ja kivasti kaikenlaista kukkivaa. Mukavaa kesäkuun loppua!

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!