keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Mökkilahden lintuja

 

Mökkilahdella on vielä paljon lintuja. Kohta hiljenee, mutta vielä kuuluu kurjen ja kuikkien huutoja...



Kurkia on läheisellä pellolla ja saaren rannassa ainakin kolme. Läheltä ohi lentävät isot linnut ovat näyttävä näky, jota en ole onnistunut tallentamaan kameralla. Kurkien huudot kaikuvat varhaisesta aamusta iltaan saakka. Tässä kurkipari innostui oikein duettoon.




Tätä yksin viihtyvää kurkea kutsun Kingiksi. Se seisoo yleensä yhdellä jalalla jollakin saaren kivistä.




Joutsenia on tänä kesänä näkynyt vähemmän. Nyt kolme joutsenta käy ruokailemasssa lahdella.





Syy, miksi joutsenet eivät liiku mökkilahdella, taitaa olla näissä kanadanhanhissa. Tänä kesänä kaksi poikuetta, yhteensä 15 lintua, oli lyöttäytynyt yhteen. Hanhilauma söi tehokkaasti kaikki kasvussa olevat syötävät vesikasvit, eikä joutsenille riittänyt ravintoa. Nyt hanhet ovat siirtyneet järveltä pois. jäljelle on jäänyt vain tämä yksi hanhi, joka liikkuu lahdella. 




Melontaretkellä sumuisena aamuna kuvasin kuikkia. 


Viime viikonloppuna näin vielä myös harmaahaikaran, seitsemän koskeloa, ainakin viisi pääskystä, nuolihaukan ja jonkun uikkulinnun. Puutarhassa viihtyvät vielä lisäksi närhet, jotka syövät omenapuuni satoa. Lisäksi lukuisa määrä pikkulintuja liikkuu mökin pensaikoissa.















4 kommenttia:

  1. Sinulla on siellä näyttäviä lintuja! Kurjet ovat upeita. Joskus kyllä käy mielessä, että vähempikin kailotus riittäisi :-D

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia, kun aurinko valaisee lintuja!

    VastaaPoista
  3. Hienoja lintuja. Meillä kurkipariskunta vieraili lähipellolla ihan päivittäin ja niitä oli ihana seurata. Nyt niitä ei muutamaan päivään ole enää näkynyt.

    VastaaPoista
  4. Meilläkin asuu vieressä sekä joutsenia että kurkia ja niiden elämää tulee seurattua läheltä.

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!