sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Runoilijanarsissi

Mökillä on edellisten asukkaiden jäljiltä aika vähän puutarhakasveja. Tavallista keltaista narsissia sentään on. Sen vieressä on ohuempia narsissin lehtiä tuppaana ja luulin, että siinä on samaa keltaista kasvamassa niin tiheästi, että se on taantunut kukkimattomaksi. Tänä vuonna tämän lehdistön keskelle ilmestyi kuitenkin kukka. Kapealehtinen narsissi onkin jotain vanhaa runoilijanarsissia.Kukka on pieni ja terälehdet taaksepäin taipuneet. Tämä on tavattoman viehättävä minun mielestäni!

Minulla on runoilijanarsissia (Narcissus poeticus 'Actaea') toisessakin penkissä ja kokoero vanhan ja modernimman lajikkeen välillä on selvä.
Tässä vielä modernit 'runoilijat' edestä ja takaa.

Tuo vanhalajike täytyy saada kukkimaan paremmin. Taidan nostaa sipulit ylös ja istuttaa ne väljemmin viereiseen kukkapenkkiin.

 Ihanaa viikonlopun jatkoa!11 kommenttia:

 1. Ovatpa todella kauniita ja erikoisiakin.Narsissi on kyllä kaunis kukka.
  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja runollinen narsissi. Minullakin on tuota vanhaa kantaa, olen tuonu sen kotitaloni pihasta, missä se levisi upeaksi kasvustoksi nurmikolla omenapuiden alla.

  VastaaPoista
 3. Minäkin sain äidiltäni tätä vanhaa narsissia viime syksynä ja kylläpä ne kukkivat ihanasti. Tuoksu tosin on aika voimakas, mutta eihän siinä tarvitse koko ajan vieressä seisoskella.

  VastaaPoista
 4. Ooh, mun äidillä on myös tuota samaa. Kaunista ja herkkää.

  VastaaPoista
 5. Minullakin on tuota! En tiennyt, että sillä olisi noin kaunis nimi. Luulin muutenkin, että se olisi samaa kuin peruskeltakeskustaiset narsissit. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 6. Vanhat ja pienet on jotenkin tosi suloisia. Meillekin niitä on taas tulossa lisää Villiniityn nettikaupasta.

  VastaaPoista
 7. Minäkin innostuin tekemään Villiniittyyn tilauksen; muutama vanha narsissi ja kääpiökurjenmiekkaa. Näitä haluaa lisää!

  VastaaPoista
 8. Oletko vertaillut vanhan ja uuden kannan tuoksua? Onko siinäkin eroa? Voisi kuvitella, että vanha kanta tuoksuu voimakkaammin...
  Todellisen aarteen olet saanut!

  VastaaPoista
 9. Meilläkin kasvaa samaa pihassa ja en tiennyt sen nimeä ennen kuin nyt! Kiitos tiedosta!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!