torstai 10. toukokuuta 2012

Toukokuu!

Mökillä aloittavat narsissit kukintaansa. Nyt kun ollaan tässä vaiheessa vuotta, ajattelee väistämättä, että miksi en laittanut enempää sipulikukkia maahan syksyllä. Voimakkaina ja värikkäinä maasta ponnistavat sipulikukat tuovat niin paljon iloa!

Kuvaaminen oli tosi jännittävää eilen mökillä. Tuuli oli järveltä päin aika navakka ja kukat heiluivat koko ajan. Ehkä se toi kuviin jotain jännää sattumanvaraisuutta... Klikkaa kuvaa, niin näet kaikki kuvat isompina uudessa ikkunassa.


Tähtinarsissi (Narcissus 'Ice Follies') ja viime keväänä myyrän hampailta säästynyt kääpiötulppaani (Tulipa 'Miscellaneous' turkestanica). Pidän siitä, että kääpiötulppaani kukkii tänä keväänä paljon pienemmillä kukilla, kuin viime keväänä. Se muistuttaa nyt enemmän alkuperäistä lajia.


Narsissi 'Ibi Tombi' availee voimakkaan värisiä kukintojaan.


Palloesikot (Primula denticulata) ja kevätkaihonkukka (Omphalodes verna) ovat kukassa.


Kuuruoho (Lunaria annua) on kasvattanut lupaavan näköistä uutta kasvua. Kiva seurata sen kehittymistä tänä kesänä. En ole ennen kasvattanut kuuruohoa.


Maariankellot (Campanula medium) kasvattavat lehtiruusukkeitaan. Tämä yksilö aikoo tehdä useampia kukkavarsia.


Jättipalsamin siementaimia putkahtelee vieläkin sieltä täältä. Kookas siementaimi on helppo tunnistaa ja eitoivotut palsamit voi kitkeä pois jo sirkkalehtivaiheessa.

Viimevuoden toukokuussa tekemääni kukkapenkiin on tullut paljon tilaa, sillä viimevuonna ostamani sormustinkukan taimet eivät selvinneeet talvesta. Kasvin pitäisi ollakin kaksivuotinen ja tämän kukkapenkin maa on varmaankin liian voimakasta sormustinkukan makuun. Ostotaimet menivät hukkaan, sillä niistä kukki viime vuonna vaan yksi. Sormustinkukkaa on tulossa kyllä toiseen penkkiin.

Kevät on nyt edennyt niin kauniiseen vaiheeseen, että pihalla on kaunista säässä kuin säässä. Aurinko saa kukat avaamaan terälehtensä, mutta sade saa ruohon vihertymään ja ilman tuoksumaan... Lämmin sää saa puiden lehdet kasvamaan, mutta viileä sää säilöö tämän kauniin ajan meille pidempään. Nyt ei voi muuta kuin nauttia jokaisesta ihanasta päivästä!

Hyvää loppuviikkoa sivullani vieraileville!
8 kommenttia:

 1. Tuota samaa ajattelin itsekin, miksi en istuttanut syksyllä esim. narsisseja vielä
  enemmän:(
  Hyvällä alulla sinulla onkin siellä jo monta kukkaa. Tuo kuuruoho on minulle uusi tuttavuus.

  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Onpas suloisia narsisseja ja muita kevätkukkasia! Katsoin pari aiempaakin postausta, mielenkiintoisia juttuja, ja kaunis kukka oli puukuviokuviossakin, hienoa käsityötä :)

  VastaaPoista
 3. Tämä aika keväästä on niin ihanaa! Käyn joka päivä möksällä, ja aina löytyy uusia kasvun ihmeitä - ja juuri niin kuin sanoit, säällä kuin säällä alkaa näyttää hyvältä :)
  Mukavaa viikonloppua sekä Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Tervetuloa Anja lukijaksi! Samoin mukavaa viikonloppua & Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 5. Ihanoita kuvia...Tommottista palloesikkoa ennen nähnykkään. Meillä täällä justiisa ihhailtiin että onko syrreenissä silmu :)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoisia lajikkeita sinulla. Hieno tuo narsissin ja kääpiötulppaanin yhdistelmä.

  VastaaPoista
 7. Täällä koivunlehdet ja ruoho kasvaa ihan silmissä :)! Olen iloinen, että tuo narsissi ja kääpiötulppaanikuva onnistui noinkin hyvin, sillä tuuli sen varran, että hentoinen tulppaani heilui koko ajan narsissin leuan alla.

  VastaaPoista
 8. Päätin pyhittää tämän illan uusien blogien etsimiselle ja niiden kevät postauksille! Voi kuinka ihania kuvia ja kauniisti kuvailet hurmaavaa aikaa vuodesta<3

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!