sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kirppislöytöjä lähdössä mökille

Talven aikana on kertynyt jos jonkinmoista kirppislöytöä. Isompia ja pienempiä aarteita. Kotona kaapit ja hyllyt täyttyy mökille tarkoitetuista esineistä.  Muutaman kerran olen joutunut lähtemään ihan vartavasten mökille, että saan autonperästä pois kirjahyllyn tai rottinkisohvan. Tässä nyt muutamia löytöjä lähdössä mökille.


Halusin kerätä mökille Karhulan vanhoja sinappilaseja. Niitä löytyi ensin kaksi, mutta sitten laseja ei tullu vastaan enää mistään -kunnes osuin oikein kunnon apajaan. Tamperelaisella kirpputorilla oli yllättäen niitä tarjolla toista kymmentä. Ostin kymmenen lasia hintaan 1,50 e/kpl. Nyt niitä on täysi tusina.


Löysin laseihini sopivan 'kaatimenkin' (10e). Tässä on joskus myyty tomaattikastiketta. Sinappilasit muistan lapsuudestani, mutta tuollaista tomaattikastikepulloa meillä ei koskaan ollut. Luulisi, että siitä on ollut vaikea saada ketsuppia ulos. 
Tämä puuleikkaus on minulle oikein aarre. Halusin mökille jotain koristetta oven yläpuolelle ja tämä on juuri sellainen mikä minulla oli mielessä. Sen on tehnyt I.M. vuonna    -71. Maksoin siitä 8e.Tämä puupullo ei ole varmaankaan kotimaista työtä. Sinne saa piiloon vaikka likööripullon.Eilen löysin nämä Arabian Verkko -tarjoiluastiat. Meillä oli kotona tälläisiä lautasia ja isompi kulho. Tästä kuviosta tulee niin nostalginen olo. Kulho maksoi 5e ja vati 8e.

 Meidän suvun äitienpäiväkokoontuminen on tänään. Näin varsinainen äitienpäivä jää jokaisen perheen omaksi juhlaksi. Kiva päästä näkemään, miten äidin pihan kasvit ovat heränneet kevääseen :)!

Aurinkoista sunnuntaipäivän jatkoa sivullani vieraileville! Tervetuloa uudet lukijat!14 kommenttia:

 1. Upeita löytöjä. Erityisesti pidin noista kaatimista, kauniin muotoisia. Hienoa, että joku on ymmärtänyt niiden kauneuden ja säilyttänyt ne.

  VastaaPoista
 2. Hienoja löytöjä kaikki. Nuo juomalasit ovat niin tuttuja lapsuudesta :)

  VastaaPoista
 3. noi sinappilasit on kyllä kivat, meillä arkikäytössä nyt taas vaihteeksi. sarjaan kuuluu vielä viilikipot.

  VastaaPoista
 4. Onpas hyviä löytöjä. Puukoristeesta pidän erityisesti, olis varmaan lähtenyt munkin mukaan :) Siinä on joku tehnyt tarkkaa työtä monia päiviä tai viikkoja. Kiva perinne teillä tuo äitienpäiväkokoontuminen viikkoa ennen. Mä olen tässä lähdössä oman äidin luo tekemään siskon kanssa kevätsuursiivousta. Äitienpäiviä odotellessa...

  VastaaPoista
 5. Hienoja löytöjä. Meilläkin oli noita sinappilaseja kotona ja vähän erilaisia joissa oli ollut jotain sulatejuustoa.Ja olikohan jossain tuopissa myös sinappia.Tuollaisia lautasia en ole ennen nähnyt missään.

  VastaaPoista
 6. On se kiva, kun löytää kirpparilta sellaista, mitä on etsinyt. Nuo sinappilasit tuntuu tutuilta... ihan nättejä ovat ja hyvä väri:)

  Onpa hyvä idea tuo äitienpäivän viettäminen etukäteen. Se on varmasti aika monessa paikassa melkoista ruljanssia, kun pitäisi ehtiä moneen mummulaan. Siinä jää helposti oma äitienpäivä pitämättä.
  Itsekin olen aikoinani surrut monesti ettei omaa äitienpäivää juuri ehtinyt noteerata, kun piti syöksyä mummuilta toiselle. Niin tärkeää kuin se kaikille onkin.

  VastaaPoista
 7. Ihanat nuo sinappilasit. Muistan hyvin ne lapsuudestani...:)

  VastaaPoista
 8. Jotenkin haluan kerätä mökille nostalgisia esineitä, joita oli lapsuuden kodissa. Nuo Verkko-lautaset olivat meillä niin kovassa käytössä, että niistä on jäljellä enää yksi. Onneksi kirpputorilta tulee silloin tällöin vastaan näitä tuttuja esineitä.

  VastaaPoista
 9. Mukavia löytöjä tosiaan. Olen tässä itsekin harkinnut että mökille pitäisi saada joitakin kivoja astioita. Aika surkea valikoima löytyy meiltä tällä hetkellä ;)

  VastaaPoista
 10. Hienoja löytöjä, meilläkin oli lapsuudessä mökillä nuo sinappilasit juomalaseina.

  VastaaPoista
 11. Upeita löytöjä olet tehnyt. Kyseiset tuotteet ovatkin minulle ihan vieraita! Hienot lautaset nuo arabian ruudelliset / viirulliset. En ole aikaisemmin nähnyt vastaavia!

  VastaaPoista
 12. Hienoja löytöjä! Muistan myös nuo sinappilasit lapsuudesta:)

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!