perjantai 3. toukokuuta 2013

Jäät ovat lähteneet!

 
Mökkijärvi kimmelsi tänään vapaana jäistä. Vapaan veden näkeminen tuntui niin riemulliselta! Lokit kaartelivat veden yllä ja ääntelivät kesäisesti. Kuulin myös kevään ensimmäisen kuikan huudon.
 
 
 

 

 
Aallot ovat ehtineet jo muovata omat kuvionsa rannan hiekkapohjaan.
 

 
Kukkarintamalla ei ole tapahtunut paljon muutosta viime viikkoiseen. Posliinihyasintit ja pikkuiirikset kukkivat ja krookukset alkavat olla kukinnan loppusuoralla. Narsissit antavat vielä odottaa itseään.
 
 
Ei ole kyllä parempaa tapaa viettää keväistä päivää, kun pihalla touhuaminen :)! Innostuin leikkaamaan vanhoja punaherukkapensaita ja samalla leikkasin kulkureiteille kasvavia oksia pois. Poistin myös talon seinustoilla kasvavat vadelmapensaikot. Leikkasin ja kärräsin oksia ja kiskoin vadelmanjuuria maasta oikein sydämeni halulla ja nautin joka hetkestä :). Sain aikaiseksi kasan oksia, jotka poltan joku päivä tynnyrin puolikkaassa.
 
 
Ihanaa keväistä viikkoa sivullani vieraileville!
 
 

29 kommenttia:

 1. Ihana vesi taas kimmeltää!
  Nyt on maa vielä niin kostea, että rikkaruohojen ja muiden juurakoiden putsaaminen on tosi nautinnollista. Itsekin tulin juuri sisälle noista hommista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nypin kukkapenkeistä rikkaruohot tarkasti pois aina näin keväisin, näin pääsee kesän mittaan paljon vähemmällä kitkemisellä. Kosteasta maasta rikkakasvien juuret tosiaankin lähtevät vähällä vaivalla.

   Poista
 2. Ihana innostunut kevättunnelma tekstistäsi kuultaa :-)
  Kevät on siitä niin riemullista aikaa, että intoa riittää, ja tekemistä riittää mutta sitä ei ole liikaa - jotenkin vaikka kesän rehevyys onkin ihanaa, on se myös jollain tavalla ylivyöryävää. Joskus se jopa lannistaa, kun tuntuu että kaikkea pitäisi tehdä heti: ruohonleikkuu, kitkeminen, tukeminen, kasvimaan hoito, ohikukkineiden leikkuu... tämä kaikki voi tuntua joskus liialliselta, mutta tähän aikaan vuodesta monia noista hommista ei vielä ole, ja muutaman voikukan kitkeminen pitkästä aikaa on todella kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli niin suloisen kaunis, ettei voinut olla innostumatta :). Minustakin keväällä pysyy jotenkin paremmemmin mukana kaikessa, mitä puutarhassa tapahtuu. Kesällä kaikkea tapahtuu liikaa yhtäaikaa. Silloin pitäisi vaan osata ottaa rennosti ja nauttia kaikesta siitä yltäkylläisyydestä :)

   Poista
 3. Kauniita valon pisaroita järven selällä. Posliinihyasinttiä ihailee myös muurahainen :)

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon valossa kimaltava järvenselkä oli aivan uskomattoman ihana näky! Kuva ei välitä ihan kaikkea sitä kauneutta...

   Poista
 4. Jestas miten auennut järvi tuokaan kesäisen fiiliksen. Vähän suorastaan kaukokaipuu järvelle iskee kuvistasi. Meilläkin harrastetaan tuota tynnyrinuotiointia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokkien huudot toivat tuohon vielä oman kesäisen vivahteensa... Videokuva olisi väilittänyt paremmin tunnelman.

   Poista
 5. Vapaana välkehtivä vesi tuo lämmön kevääseen ja siitä oikeastaan jo kesän tuntee alkavan. Ensimmäiset haarapääskyt nähty täällä tänää (en minä).
  Postauksestasi huokuu kevään ja kesän ilo ja se tarttuu lukijaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos kevään ilo välittyy kirjoituksesta lukijallekin :) Pääskysiä ei vielä näkynyt, mutta kirjosieppokoiras oli saapunut mökkitontille ja tutki innokkaasti pönttöjä.

   Poista
 6. Ihanaa! Lukiessani puutarhapuuhistasi tuli sellainen olo kuin olisi kaunista laulua kuunnellut. Kevät on ihanaa!

  VastaaPoista
 7. Upeita tunnelmia kuvina ja sanoina. Nauti!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kevättä! Vesi on niin kaunis elementti luonnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näkee tuon järven selän ekan kerran jäistä vapaana, ei voi olla liikuttumatta. On se niin kaunis näky joka kevät :)

   Poista
 9. Keväällä on ihanaa olla noissa hommissa, ainakin kun on vielä terve, että pystyy tekemän jotain.
  Niin kauan on kivaa, että on sitä puutarhaa.
  Mutta kun ei enää oikein pysty mitään ilman kamalaa kipua tekemään mitään, niin silloin ei enää ole yhtä kivaa...mutta silti keväällä kaikki tuntuu kuitenkin niin hienolta, vaikkei tekisi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipu ei ole kiva kaveri :(. Minulla riittää vielä intoa puutarhahommiin, sillä oma piha oli minulle vain haave monen vuoden ajan. Ihanin hetki eilen mökillä oli, kun istuin rappusilla hikisenä ja väsähtäneenä ja katselin järvelle -elikkä keväästä voi tosiaan nauttia täysillä, vaikkei tekisikään mitään :)

   Poista
 10. Se on aina kuin juhlaa, kun järvi jäitä vapåautuu ja vesi vapaana välkehtii. Meilläkin eilen vapautui järvi jäistään. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi se tuntuu niin ihmeelliseltä!

   Poista
 11. Ensimmäisestä kuvasta voisi tehdä taulun seinälle! Ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvi tarjoaa aina erilaisia näkymiä vuoden- ja vuorokaudenajasta riippuen. Noin kimmeltävänä en muista sitä aiemmin nähneeni.

   Poista
 12. Lokit, ne tosiaankin ovat löytäneet vapaat vedet. Myös sorsat tuntuvat löytäneen vanhoille pesäpaikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesilinnut löytävät nopeasti vapautuneet vedet. Kiire parhaille pesimä paikoille on kova...

   Poista
 13. Kerrassaan hurmaavia kuvia...Mieli väläkehtii kilipaa auringon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät saa mielialan korkealle... kesää kohti ollaan menossa!

   Poista
 14. Hyvänen aika, kun on kirkasvetinen ja kaunis järvi. Ihana varmaan oleilla mökillä :) Huomasitko, että laitoin sulle S-postia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon järven vesi on tosiaankin kirkasta ja hyväntuoksuista, sitä on kuulemma käytetty vielä 70-luvulla juomavetenä. Käynpä katsomassa...

   Poista
 15. Kyllä vaan on niin hyvä fiilis,kun saa puuhailla pihalla kaikenlaista :)

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!