torstai 23. toukokuuta 2013

Kulleroita ja kevään viimeinen narsissi

 
Kevään viimeinen narsissi on avannut kukkansa. Viime keväänä tämä Narcissus poeticus kukki vain yhden kukan voimin, tänä vuonna kukkia on kolme kappaletta. Jaoin tiheäksi päässyttä vanhaa kasvustoa viime keväänä kahteen kukkapenkkiin ja luulen, että kukkia on ensi vuonna enemmän, kun kasvi on kunnolla toipunut paikan vaihdoksesta. Tässä narsississa on melkein heinämäiset lehdet ja  pieni ja siro kukka, jonka terälehdet kääntyvät kauniisti taaksepäin.
 
Näistä suvussa kulkeneista kulleroista olen kertonut jo aiemminkin. Mummoni toi ne aikoinaan Lapista omaan kotipihaansa Savoon ja sieltä siirsin niitä viime keväänä omaan pihaani. Siinä ne nyt kukkivat ihanasti ja tuoksuvat lempeästi kukkapenkissäni.

Mökillä tuli taas ahkeroitua hikipäässä kukkapenkin, kasvimaan ja ruohonleikkuun parissa. Hikisen ruohonleikkuun (kelaleikkurilla) jälkeen kävin uimassa. Kyllä vaan oli kylmää, mutta ihanaa :)!

                           Ihanaa kesäistä viikonloppua sivullani vieraileville!

16 kommenttia:

 1. Kullero on todella kaunis keväinen kukka. Eipä sitäkään ihan joka paikasta löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kullero tuo minulle mieleen lapsuuden kesät, sen vieno tuoksukin on niin nostalginen...

   Poista
 2. Kaunis poeticus! Onkohan niitäkin hiukan eri kantoja? Minun poeticus on hiukan eri näköinen tuon torven osalta. Ne olivat vielä nupulla viime viikonloppuna, mutta yritin vertailla vanhoista kuvista.

  Kullerot ovat ihania - juuri nuo aidot pohjoisten kevätniittyjen kukkijat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä poeticus on varmaankin jotain vanhaa kantaa, edelliset asukkaat ovat siirtäneet sitä varmaankin jostakin. Minulla on myös pari vuotta sitten istutettua Narcissus poeticus Albaa, jossa on isompi kukka ja jonka terälehdet eivät käänny taakse. Olen niin iloinen, että sain sen tänä vuonna kukimaan paremmin :)

   Poista
 3. Kaunis runoilijanarsissi ja sen tuoksu on upea. Niittykullero on mielestäni todella kaunis ja kuin pieni nupullaan oleva ruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat kumpikin juuri sellaisia luonnolisen kauniita kasveja, joita haluankin pihaani.

   Poista
 4. Mullakin aloittelee tuo kullero kukintaa, muutamalla kukalla. Jaoin sen viime syyskesällä. Tuollasia narsissejakin olen yrittänyt kasvattaa, mutta ei ole tehnyt kuin lehtiä. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kullero lähti kukkimaan ihmeen hyvin, vaikka siirsin sen tuohon viime kesäkuun puolessa välissä, elikkä ensimmäistä kesäänsä kukkii tuossa.

   Poista
 5. Kauniita kuvia. Jokin tuossa kullerossa viehättää...

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Sulla siellä jo kullero hienossa kukassa, mulla vasta juuri tulleet nuput.
  Narsisit on myös kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulleroa oli vaikea kuvata. Se näyttää ihanalta, mutta ihanuus ei näy kuvassa. Sen värikin meinaa aina olla kuvassa vihertävä, vaikka luonnossa kukka on lämpimän keltainen. Jonkinlaisia kuvia nyt kuitenkin sain :)

   Poista
 7. Heippa taas! Aivan ihastuttava narsissi. Kunpahan vaan muistaisi/jaksaisi aina syksyllä istuttaa sipulikukkia lisää.

  Kullerosta tykkään minäkin,vaikka sitä ei omasta pihasta vielä löydykään. Pitänee panna hankintalistalle.

  Hui olkoon,minä en kyllä tarkene mennä uimaan ellei vesi ole yli 30 asteista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulahtaminen järvessä tuntui ihanalta! Ilma oli lämmin ja tarkenin istuskella vähän aikaa auringossa laiturilla. Tuli kyllä niin kesäinen olo :)

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!