maanantai 17. helmikuuta 2014

Lapsuuden kuvia


Olen viime aikoina tallentanut vanhoja valokuvia kuvaamalla ne digikameralla. Kun olin pieni, isällä oli Kodakin laatikkokamera. Olin perheeni ensimmäinen lapsi ja isä kuvasi minua aika paljon, paljon enemmän, kuin myöhemmin syntyneitä sisaruksiani. Kuvat ovat mustavalkoisia ja osa aika epätarkkoja, mutta niissä on tunnelmaa. Meillä kaikilla bloggaajilla on varmaan tallessa vanhoja lapsuuden kuvia. Olenkin miettinyt tälläistä haastetta...

Moni meistä bloggaa anonyyminä, eikä halua laittaa esim omaa kuvaa sivulleen. Olisi kuitenkin mukava nähdä minkä näköistä porukkaa me olemme. Esittele itsesi yhdellä tai useammalla lapsuuden kuvallasi. Harvalla on lapsuuskuvia tiedostoissaan, mutta vanhan valokuvan saa helposti sähköisesti julkaistavaan muotoon ottamalla siitä kuvan digikameralla. Nyt selaamaan valokuva-albumeita!
Laita haaste kiertämään jakamalla saamasi haaste kahdelle tai useammalle bloggaajalle.

Haastan

Mökkipuutarhassa -blogin Pirjon
Rikkaruohoelämää -blogin betweenin ja
Mielen Lumoa -blogin Intianmintun

etsimään albumeistaan yhden tai useamman lapsuuskuvan ja julkaisemaan ne blogissaan.

Tässä omat lapsuuden kuvani:


Tässä olen noin puolivuotiaana istumassa ulos nostetussa nojatuolissa.Vuodenvanhalla kurahoususankarilla ei vielä ollut saappaita.
 Keksiäs äiti oli laittanut jalkoihini muovipussit villasukkien
päälle.Kaksivuotiaana poseeraan jo tottuneesti bikineissäkin :)


Olen tehnyt blogilleni Facebook -sivun. Siellä on vielä kovin vähän elämää... Käykäähän täällä


-This is me :). In the first picture I am six months old. In the next photos  I'm one and two years old.

31 kommenttia:

 1. Kauniit vanhat kuvat! Mustavalkokuvissa on aivan oma viehätyksensä ♥.

  VastaaPoista
 2. Miten osasit tuon fb-sivun tehdä? Vai siitäkö perusta ryhmä-kohdasta? Jossain vaiheessa voisin tehdä Vanhasta Saunasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pitkä juttu :)...En ollut facebookissa, kun aloin tehdä sivua blogille. Aloitin siitä kohdasta, missä voi luoda sivun esim yhtyeelle tai yritykselle. Sieltä ei löytynyt blogi-vaihtoehtoa, joten loin ensin sivun yhteisölle tai aatteelle (!). Aikani sivun toimintoja tutkailtuani huomasin, että päivitä sivun tiedot -kohdasta pystyi vaihtamaan luokaksi henkilökohtainen blogi. Jos on jo facessa, on varmaan helpompikin tapa luoda blogille sivu.

   Poista
  2. Ok, en ole huomannut siellä tuota kohtaa. Katson joskus. Kävin tykkäämässä sivustasi, mutta en huomannut voiko sitä jotenkin liittyä seuraamaan, niin että päivitykset tulisivat mun sivulle. Voi kun noi kaikki on mulle niin hepreaa ;) Kiitos, kun jaksoit selvittää.

   Poista
 3. Pitsibrodeerilakki päässä:) Ihanat lapsuuskuvat! Meillä oli kans sellanen musta laatikkokamera, sitten kun siihen loppuivat filmirullat, meni useampi vuosi ilman kameraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun isän kamera ei ole enää tallessa, se olisi kaunis ihan koriste-esineenä.

   Poista
 4. Hauskat kuvat! Ei minun lapsuudessani kovin paljoa kuvia otettu, mutta onneksi jonkin verran. Olen joskus blogiini laittanut lapsuuskuviani. Olen tallentanut vanhempieni ja isovanhempien kuvia ja tein niistä myös onnittelukortteja suvulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat kuvat ovat todella arvokkaita muistoja. Ihana katsella kuvia menneistä sukupolvista ja etsiä kasvoista tuttuja piirteitä.

   Poista
 5. Ooo ihanat kuvat ja ihana haaste!
  Tähän palaan sitten ajan kanssa:)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! Vanhoissa valokuvissa on aivan oma tunnelmansa olivat ne kenen tahansa albumista. Kiva haaste, täytyypä kaivaa vanhat albumit esille.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ;)
  Monesti olen aatellut, että pitäisi alkaa muuttaa vanhoja kuvia digitaaliseksi vaikka skannerilla, ei vaan tule kokeiltua. Kameralla vois olla helpompaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä skannasin kuvia joskus, mutta niihin tuli häiritseviä raitoja. Tällä uudella skannerilla en ole sitä kokeillutkaan. Kuvaaminen on helpompaa, sillä valokuvaa ei tarvitse irrottaa albumista.

   Poista
 8. Ihanat kuvat! Sattumoisin juuri pari viikkoa sitten lainasin vanhemmiltani kuva-albumin ja skannasin sieltä niitä harvoja kuvia, joita minusta on pienenä. Tämä haaste tuli siis nappiin ja otan sen mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Tuollainen pikkutyttö minussa taitaa asua vieläkin sisällä...

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!