keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kevättä mökillä


Käväisin eilen töiden jälkeen mökillä katsomassa, miten kevät siellä etenee. Sipulikukat ovat nousseet maasta aika maltillisesti, vaikka piha on ollut lumeton jo muutaman viikon. Krookuksista ja narsisseista oli näkyvissä vain pienet lehtipiipot. Istutin syksyllä tulppaanit ensimmäistä kertaa ilman myyräverkkoa ja nyt en nähnyt penkeissä ainuttakaan tulppaanin lehtipiippoa. Onkohan tulppaanin sipulit syöty parempiin suihin? Syksyllä pihassa näkyi paljon sormustinkukan lehtiruusukkeita, mutta nyt niistä monesta oli  vain tyngät jäljellä. Sormustinkukkahan on myrkyllinen, mutta niin vain sekin kelpaa jollekulle, kun muuta vihreää ei ole tarjolla.

- Cottage garden is still in sleep, yet there are some awakenings...


Iris winogradowii 'Katharine Hodgkin'.
Kevätkurjenmiekka Katharine Hodgkin on työntänyt jo pulleita versoja esiin maasta.


Phlox paniculata 'Blue Paradise'.
Perennoissa oli myös elämää näkyvissä. Syysleimu Blue Paradisella on kauniin violetit alut.


Oikukas talvi on kohdellut huonosti kuuruohon lehtiruusukkeita. Ne olivat ihan ruskeat, toivottavasti niissä on silti vielä elämää jäljellä. Toinen palloesikkokin oli kärsinyt varmaan liiasta märkyydestä ja näytti mädäntyneeltä. Kevään edistyessä varmistuu, onko joku sivuverso sittenkin selvinnyt.

Kovasti olisi tehnyt mieli siivota kukkapenkeistä viimevuotisia varsia pois, mutta jätin ne vielä suojaamaan uusia versoja mahdollisilta yöpakkasilta.Jää oli jo vähän sulanut rannasta ja lepät kukkivat täyttäpäätä. Vuosi sitten maaliskuussa vielä hiihdin järvellä, mutta nyt tuonne liukkaalle jäälle voisi mennä korkeintaan potkukelkalla, jos vielä uskaltaisi :)

Mukavaa viikon jatkoa!

-Have a lovely week!

9 kommenttia:

 1. Mukavasti siellä jo on alkuja.
  Pitääpä minunkin käväistä, ellei lumituisku tule.
  Hyvää viikon jatkoa sinulle myös :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä, tämän omituisen talven jäleen ei oikein tiedä mitä nousee ja mitkä ovat luopuneet. Takapihalla saattaa tuhoja olla, karvakorva niitä edistänyt. Saapi nähdä mitä mökillä sitten...
  Kuitenkin aina joku nousee ilahduttamaan meitä!

  Mukavaa viikkoa myös sinulle! Kaunis kuva lepistä, oksat kehystävät kuvan yläosaa kauniisti.

  VastaaPoista
 3. Signs of Spring are popping up for you, it won't be long until you can see what has survived!

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauniita luppaavia kuvia tulevasta :)

  VastaaPoista
 5. Jää on niin kirkasta, että se näyttää avovedeltä. En kyllä enää menisi näille jäille, älä mene sinäkään.

  VastaaPoista
 6. Kevät alkaa koittaa jo mökillesi. Minä en vielä ole omallani käynyt. Pian mökkikausi kuitenkin alkaa. Älä mene jäälle, katsele vain rannalta!

  VastaaPoista
 7. Kevättä pukkaa sielläkin, kaunista.

  VastaaPoista
 8. Sormustinkukan myrkyllisyydestä.... Se on tosiaan ihmisille erittäin myrkyllinen. Monet kasvit ovat ihmisille myrkyllisiä, mutta sama meille myrkyllinen kasvi ei ole välttämättä eläimelle myrkyllistä. Riippuen taas eläimestä.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!