maanantai 24. elokuuta 2015

Vesilintuja poikasineen

Blogin päivitykseen on tullut vähän taukoa. Vietimme viimeviikolla muutamia vapaapäiviä mökillä ja innostuin käymään sieltä käsin töissäkin. Mökillä minulla on käytössä vain tabletti, jolla postausten kirjoittaminen on vaikeaa. Kuvia tuli otettua satamäärin ja niiden läpi käymiseen menee aivan kamalasti aikaa... Muutaman kuvan olen sentään ehtinyt käsitellä julkaisukuntoon.

Teimme mökillä pitkiä souturetkiä ja järvellä näkyi vesilintuja isoiksi kasvaneine poikasineen.Olen monta kertaa kesän aikana kiikaroinut kuikkia ja toivonut, että näkisin kuikan poikasen. Souturetkellä onnisti. Veneestä on vaikea saada tarkkaa kuvaa matkan päässä uivista linnuista, mutta kyllä tästä näkee, että perässä uiva lintu on nuori lintu.
Koskeloita poikasineen on näkynyt mökkirannassakin. Tässä isokoskelo poikasensa kanssa.
Mökkirannassa näkyy silloin tällöin myös härkälintuja. Suoturetkellä näimme härkälinnun poikasensa kanssa rehevässä lahdessa. Nuoren linnun päässä näkyy vielä poikaspuvun raitoja.
Joutsenetkin tulivat taas mökkirantaan aterioimaan. Poikaset ovat kasvaneet lähes emojen kokoisiksi ja liikkuvat vedessä yhtä sutjakasti kuin ne. Poikueessa on vieläkin tallella viisi poikasta.


Mukavaa viikonjatkoa!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa vesilintuelämää! On varmasti ollut todella kivaa suunnata työpäivän jälkeen auton keula mökille nauttimaan ihanasta illasta, ihan eri juttu kuin jäädä kaupunkiin, vaikka matka onkin sitten pidempi. Mutta varmasti on kannattanut, akut latautuu ihan eri tavalla.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia. Minäkin sain taas lomalla seurata vesilintuja poikasineen. Tukkakoskelo toi usein poikasensa rantakiville lepäämään mökkirantaamme. Olivat tosi suloisia kylki kyljessä kivellä maatessaan emon pitäessä tarkasti vahtia.

  VastaaPoista
 3. Nyt onkin ollut mahtavat kelit jotenka kannattaa mökkeillä, ulkoilla jne..koneelle ehtii kun ehtii vaikk syksyll..
  Niin kivoja kuvia olet saanut!

  VastaaPoista
 4. Upeita lintukuvia, monipuolista linnustoa mökkivesilläsi ja se on hienoa! Koneelle ei kesällä ehdi eikä ole tarpeenkaan, nyt kannattaa nauttia kesästä!

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että siellä on noin paljon lintuja!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!