maanantai 29. kesäkuuta 2020

Kuuman kesäkuun kukkijoitaKukassa...Tummakurjenpolvi on agressiivinen leviäjä, mutta kun se on täydessä kukassa, se on komea näky! Ihan mielelläni kitken sen lukuisia siementaimia pois sitten myöhemmin.
Idänunikot ovat jo ihan loppusuoralla, mutta niidenkin kukinta oli erityisen komea tänä vuonna. Yleensä korkeat varret kaatuilevat, mutta tänä vuonna kaikki nuput avautuivat pystyasennossa ja isot siemenkodatkin näyttävät jäävän koristamaan kukkapenkkiä.
Kesäkuun kaunokainen on jaloängelmä, jonka ostin aikoinaan Virosta lehtoängelmänä. Sen kasvutapa on kuitenkin lehtoängelmää matalampi ja tiiviimpi.
Yllättäen hajulaukka ilmestyi kukkapenkkiin monen vuoden tauon jälkeen.
Haltiankukka Heucherella jaksaa aina yllättää positiivisesti. Keväällä pelkäsin tämän jo hävinneen, mutta hennot kukinnot ovat taas täällä.
Porkkalan kartanon kurjenmiekka kukkii tänä vuonna vaatimattomammin kuin viime vuonna. Jospa tänä kesänä saisin siirrettyä nämä partaiirikset omaan aurinkoiseen ja kuivempaan kasvupaikkaan, jotta kukinta ei taannu...Olen jakanut siperiankurjenmiekkaa uuteen kukkapenkkiin ja toivon siihen laajaa kukkivaa kurjenmiekkakasvustoa. Tänä vuonna vain yhdessä jakopalassa oli kukkia.
Uudessa kukkapenkissä on myös keväällä ostettu tarhakellukka Flames of Passion. Se on juuri niin ihanan sävyinen kuin odotinkin!
Pionit kukkivat minulla huonosti. Kasvupaikat ovat niille ehkä liian kuivat, eivätkä nämä kuivat kesät yhtään auta asiaa... Muutama kukka sentään koristaa taas kukkapenkkiä.


Mukavaa kesäistä viikkoa!


7 kommenttia:

 1. Ah, ihania kukkia ja toivottavasti saat partakurjenmiekkoihin ja pioneihin jatkossa paremmin kukkia - ne on niin ihania. Joskus on täysi mysteeri, miksi joku ei kuki.
  Tummakurjenpolvi on tosiaan niin kaunis, eikä yhtään vaikea kitkettäväkään. Jos sitä ei olisi, olisi minulla aika moni kukkapenkki rikkakasvien vallassa, mutta se estää hyvin niiden siemennykset.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ihan jokainen. Tummakurjenpolvi viettää puutarhassani ensimmäistä kesää, joten vielä siitä ei ole tullut kitkemisongelmaa. Taidankin siirtää sen paikkaan, jossa voi rauhassa levitä.
  Kuivat kesät taitavat olla uusi normaali. Pitäisi varmaan kaiken varalta ryhtyä pohtimaan kuivan paikan kasvien lisäämistä. Surullista katsella nääntyneitä kasveja. No, parhaillaan vihdoin sataa. Hyvältä tuntuu.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kukintaa. Tuo tarhakellukka on todella kaunis väriltään.

  VastaaPoista
 4. Siperiankurjenmiekka on kaunis kasvi, mutta taantuu yllättävän nopeasti, jos kasvustoa ei jaa. Tummakurjenpolvikin on kaunis kukkiessaan, kuten kurjenpolvet kaikkineen. Kaatuilevista kasvustoista en kuitenkan pidä, joten osa kurjenpolvista saa nopeasti lähdön tai tulee alasleikatuksi, kun korkeutta tulee liikaa. Hienoja kuvia kesän kaunokaisista!

  VastaaPoista
 5. Tummakurjenpolvi on niin kaunis, ettei minuakaan haittaa nyppiä pois siementaimia ;)
  Todella kauniit kuvat ihanista kasviesta!

  VastaaPoista
 6. Minun tummakurjenpolveni on levinnyt laajaksi neliön alaksi pienessä ajassa ja taidan muuttaa sen toiseen sille paremmin sopivaan paikkaan.
  Sinullla on kauniita kukkia vaikkamitenpaljon. Haltiankukat ovat minusta ihania. Pelkäsin omien puolesta keväällä, mutta onneksi kasvu lähti pienellä viiveellä hyvään vauhtiin.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!