torstai 4. kesäkuuta 2020

Lambadaa ja muuta kaunista



Ihastuin viime keväänä ripsureunaiseen tulppaani Lambadaan. Syksyllä kaivoin 30 sipulia maahan. Talvi ei ollut niille ihan suotuisa, sillä vain 12 selvisi kukintavaiheeseen, mutta ne ovat ihan niin suloisia, kuin muistinkin.



Vastavalossa Lambadan värit hehkuvat.




Aamun viileydessä kukat ovat supussa ja kukan ulkopuolen kaunis väritys pääsee esiin. Lambada on myöhäinen kukkija ja se kukkii pitkään säilyttäen kauniit värinsä.




Pihassani on vanhaa kantaa olevaa valko- eli runoilijan narsissia. Kukka on pieni ja terälehdet kaartuvat kauniisti taaksepäin. Vain yksi yksilö on kukassa vaikka olen yrittänyt elvyttää tämän kukintaa...




Metsätulppaani on vaan niin kaunis!




Sain tuttavalta palavaarakkautta ja taimen mukana on tullut myös kulleroa. Toisaalta ihan hyvä; kullero ehtii hyvin kukkia, ennenkuin palavanrakkauden versot kasvavat korkeiksi.




Etupiha aamuhämärissä




Takapihalla on uusi kukkapenkki ja kurinpalautuksen kokenut kasvimaa. Taustalla on pieni kirsikkapuu ja vanha kukintaa aloittava omenapuu.




Kirsikankukkia



Omenankukkia ja punaisia nuppuja.




Etupihalla laukat alkavat avautua. Tänä vuonna niitä on paljon ja odotankin innolla violettia laukan pallomerta...

7 kommenttia:

  1. Lambada on kyllä tosi kaunis. Runoilijannarsissi katosi minultakin joitakin vuosia sitten. Ihmettelin, sillä senhän kerrotaan olevan kestävä.

    VastaaPoista
  2. Kaunista on sinulla aamuisin. Ja varmasti muulloinkin.

    VastaaPoista
  3. On sinulla saiellä ihana paikka, niin kaunista.

    VastaaPoista
  4. Aamuhämärän puutarhasi on aivan ihana. Sinulla on upean vehreää ja runsasta.
    Rimpsureunainen Lampada on kaunis niin värinsä kuin muotonsakin puolesta. Ehkä ne nousematta jääneet kukkivatkin sitten ensi vuonna.

    VastaaPoista
  5. Kaunista!
    Ihanan herkät kuvat!

    VastaaPoista
  6. Lambadat kukkivat minulla viime kesänä, nyt niistä oli jäljellä enää kaksi. Täytyypä muistaa lisätä syksyllä, ovat hauskoja ja pidän niiden väristä. Laukat ovat talvehtineet hyvin, nyt niitä avautuu, senkun pokse kuuluu:) Ihanaa tunnelmaa pihallasi!

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!