torstai 20. heinäkuuta 2023

Nyt kukkii

 



Viime vuodesta talvehtineet bellikset kukkivat ruusupensaan juurella.




Lilja Lollypop




Vaaleanpunainen lilja kukkii takapihalla. Kaikki tällä hetkellä kukkivat liljat ovat takapihalla. Tajusin, että täytyykin istuttaa ensi vuonna uusia liljoja etupiahalle, jotta sielläkin olisi näyttävää kukintaa tähän aikaan kesästä.




Lidlin ruusu




Maanpeiteruusu Fairy




Vuohenkello on runsastunut hitaasti. Tätä en ole tieten tahtoen istuttanut pihaan, vaan pieni alku on tullut vuosia sitten saamieni taimien mukana.




Harmaamalvikki




Uhrasin keväällä perunamaani kylvökukille. Kerrostalossamme on kylmäkellari, jonka kylmälaite alkaa olla tiensä päässä, eikä sitä enää korjata. Kasvatan tästä lähtien vaan pienen määrän perunaa kesän tarpeeseen. Kylvökukkamaassa alkaa olla ensimmäiset kukat auki mm sirokannusruoholla.




Sarjasaippokin kukkii valkoisena. Tämän pitäisi olla hyvä perhoskasvi.




Kaivonrenkaassa kukkivat valkoiset punakosmokset ovat aivan ihania! Ne tekevät uutta kukkaa ihan taukoamatta. Keskellä olevat gladiolukset eivät ole vielä edes nupulla. Taustalla on kaksi isoa ruukkua, joissa kasvaa daalioita, niissä näkyy jo nuppujakin. Kruunuvuokkojen kaverina kukkii vihertävä kukkainen tähtililja.








4 kommenttia:

  1. Näyttää aivan ihanilta kaikki. Oletko esikasvattanut Kosmoksen vai suorakylvönä? Lannoitatko sitä paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan kosmokset valmiina taimina. Näin kukinta alkaa heti kesäkuun alussa.

      Poista
  2. Minulla on myös vuohenkelloa jostain tullut itsekseen. Se on levinnyt hitaasti vuosien aikana, mutta parina viimeisenä vuonna taimia on alkanut nousta vähän joka puolelta. Tänä vuonna kaivoinkin alkuperäisen kohdan ylös, juuret oli varsin messevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin poistaa vuohenkelloa jaloängelmän läheltä, jos se tekee niin ison juurakon, ettei vaan ala tukahduttaa ängelmää.

      Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!