maanantai 3. heinäkuuta 2023

Sateinen viikonloppu


Niin ne vaan kaivatut sateet alkoivat. Sunnuntai-iltapäivään mennessä mökillä oli satanut 26 milliä rauhallista, kevyttä sadetta, joka ei heti painanut kasveja lakoon. Mökkiviikonlopusta tuli oikeastaan aika rentouttava, kun ei voinut tehdä juuri mitään puutarhassa. Ihanalta tuntui se, ettei kastelukannuja tarvinnut raahata järveltä pihaan. Sähköttömällä mökillä voi vain uneksia vesipumpusta...



Ystävältä saatu ruusu Peace päätti avata ensimmäisen kukkansa sadepäivänä. Peace ja maanpeiteruusu Fairy kasvavat vielä isossa ruukussa ja odottavat, että kylvökukkamaasta vapautuu syksymmällä tilaa heille.



Porkkalan kartanon kurjemiekka kukkii ihanasti sateesta huolimatta.




Sormustinkukat ovat myös päässeet vauhtiin.




Harjaneilikat sinnittelevät kirsikkapuun alla ehkä vähän liian varjoisassa paikassa. Ylemmän kukat olivat heti avautumisen jälkeen  miltei valkoiset, mutta muuttuvat punaisemmiksi vanhetessaan.




Huopaohdake on kotiutunut kukkapenkkiin. Toin sen ja nurmikohokin siemeniä pientareelta muutama vuosi sitten. 




Kyläkurjenpolvi on runsastunut kivasti. Se kasvaa niittymäisellä kaistaleella, jossa kasvaa myös mm syysasteria, myskimalvaa, päivänkakkaraa, puna-apilaa, kannusruohoa ja hiirenvirnaa.




Punainen kruunuvuokko olikin tälläinen kerrottu.




Palavarakkaus availee myös nuppujaan.




Liljojen aika alkaa olla käsillä. Marhanliljassa on ensimmäinen kukka auki.




10 kommenttia:

  1. Sinulla on niin kauniin sopusuhtaiset istutukset, luonnolliset yhdistelmät koriste- ja luonnonkasveja. Sade kuulostaa ihanalta, samoin kuin lepopäivä vailla työkiireitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet luonnonkukat ovat itse asettuneet kukkapenkkiin. Osa viihtyy niin hyvin, että niitä täytyy vähän hillitä kitkemällä.

      Poista
  2. Sade 🙏 tervetullut puutarhaajan apulainen. Kauniit kuvat ja kukat 🩷

    VastaaPoista
  3. On toisaalta ihanaa viettää aikaa rentoutuen, kun ulkona sataa. Tietysti joku kohtuus tässäkin. Ihania kukkijoita sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu, ettei ole kohtuutta helteissä eikä sitten sateissakaan. Täytyy vaan nauttia kummastakin, kun on niiden aika :)

      Poista
  4. Porkkalan kartanon kurjenmiekka on valtavan hienon värinen. Sinulla on aina niin laadukkaat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kurjenmiekassa on ihania sävyjä! Kiitos anna!

      Poista
  5. Ihania kuvia olet jälleen ottanut! Sadepisarat ruusun terälehdillä ovat kauniita, nyt vaan sade on jo ottanut monesta ruususta voiton ja liottanut kauniit kukinnot. Suloinen kruunuvuokko! Samoin kurjenmiekan sini ja valkoisten kukkien yhdistelmä, se on aina kaunis väripari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin mustialanruusu olisi juuri aloittamassa kukintaa ja nuput taitavat taas mennä sateessa pilalle...

      Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!