keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

HeinäkuutaHeinäkuun alun kukkijoita...Koristeheinäpenkin valkoinen laukkaneilikka ja sininen etelänmunkki ovat hyvä pari. En tiedä kasvaako laukkaneilikka liian ravinteikkaassa maassa, kun sen kukkavarret ovat alkaneet taipua tuolla tavalla maata vasten...
Mustialan ruusu kukkii tänä kesänä kauniisti. Viime vuoden sateissa siihen ei tainnut tulla yhtään kunnollista kukkaa.
Jasmike kukkii ja tuoksuu ihanasti.
Etupihalla kasvaa yksi kaksivärinen sormustinkukka. Kukat ovat nuppuvaiheessa ja heti avauduttuaan lähes valkoisia, myöhemmin vaaleanpunaisia.
Keltasauramosta on tullut pihassani melkein rikkaruoho, niin innokkaasti se lisääntyy siemenistä. Sen kaunis lämpimän keltainen väri on kuitenkin ihana.
Valkoinen ukonkello lisääntyy myöskin siemenistä, mutta toistaiseksi se on pysynyt aisoissa.
Etupihan heinäkuista kukkarunsautta.Mukavaa kesäistä viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Nyt on kesä ihanimmillaan - sadetta on saatu ja niin puutarha kuin luonto kiittää kukinnallaan todella upeasti! Ihanat kukkijat pihallasi! Upea jasmiini, suloistakin suloisempi Mustialan ruusu (tunnetko sen historian, omani on Kangasalta kotoisin, Herttualasta), keltasauramokin kuin pieni aurinko, jota tosiaan täytyy innokkuudessaan hieman rajoittaa :D ja kaunis ukonkello! Ihana kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustialanruusuni on Kangasalta työkaverin pihalta, sen enempää en sen historiasta tiedä. Kauniskukkaiset ruusuthan kyllä siirtyvät pihasta pihaan innokkaiden pihan kaunistajien myötä :)

   Poista
 2. Kauniita kesän kukkijoita! Kauniita kesäisiä kuvia!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Puutarhasta löytyy tällä hetkellä melkein kaikki värit :)

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!