keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Uusia kukkijoita ja vähän vanhojakin




Jalomalva on ihana pinkki kukkija punaisen värimintun kaverina.




Päivänsilmä hehkuu keltaisena.




Ensimmäinen syysleimun kukka on auki.




Syysvuokko on aivan täynnä nuppuja.




Kerrottu rohtosuopayrtti.




Kehäkukat




Purppuratulikukka on kukkinut jo kauan. Pitkä, koristeellinen varsi kiemurtelee kukkapenkissä, kunnes viimeisetkin kukat ovat avautuneet. Se tekee siementä, mutta siementaimet itävät mieluiten nurmikolla tai käytävälaattojen raoissa. Tänä vuonna yritän kerätä siitä siementä, jotta saisin kasvia kasvamaan johonkin järkeväänkin paikkaan.




Leikkasin takapihalla kasvavan kirsikan juurivesat ja rungosta kasvavat oksat pois ja siitähän tuli ihan puun näköinen. Työkaverilta saadulla alulla on mennyt monta vuotta päästä tähän pisteeseen. Sitä ovat kurittaneet kirvat ja jänikset ja monta kertaa olen jo suunnitellut kaivavani sen kokonaan ylös. Tänä vuonna kirsikka kukkikin ensimmäistä kertaa -ehkäpä siitä tosiaankin tulee vielä pikku puu...

3 kommenttia:

  1. Monenlaisia ihanuuksia.
    Syysvuokkokin on kerrankin ajoissa ja varmasti kukkii. Omassakin nuput jo pullistelevat. Joka vuosi ei ole edes kukkinut.
    Onko tuo kerrannaiskukkainen rohtosuopayrtti kova leviämään? Kasvatin siemenestä tavallista rohtosuopayrttiä, mutta en ole vielä istuttanut taimia mihinkään. Mietin tässä, mikä olisi sellainen paikka, jossa se ei valtaisi liiaksi tilaa muilta.

    VastaaPoista
  2. Kirsikkapuustasi tuli tosi kaunis! Syysvuokko onkin ajoissa, niinkuin nyt tänä kesänä kaikki muutkin etuajassa. Minulla syysvuokossa ei vielä nuppuja näy. Tulikukkien siemeniä myös minä aion ottaa talteen, violettikukkaisen ostin keväällä, sitä olisi kiva saada lisääntymään.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää kirsikkasi. Kyllä siitä hieno puu vielä kasvaa. :)

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!