maanantai 23. heinäkuuta 2018

Liljoja



Tein keväällä uuden kukkapenkin, johon istutin eri väristen liljojen sipuleita ja kylvin silkki- ja pioniunikoita sekä kehäkukkaa. Haaveenani oli värikäs yhteiskukinta. Siemenet itivät toukokuun helteillä hitaasti ja kylvökukat ovat vielä pääosisn nupulla. Liljat sen sijaan availevat upeita kukintojaan. Liljojen lajikkeet ovat aivan hukassa, sillä mitkään kukista eivät vastaa sipulipussien kuvia ja korkeudetkin ovat vähän niin ja näin, sillä liljat kukkivat kastelusta huolimatta aika lyhyissä varsissa. Mutta kauniita ne ovat! Ehkä muutama on vielä kukassa, kun unikotkin ehtivät mukaan...




Väreinä piti olla vaaleanpunainen, lohenpunainen ja lila. Oranssiakin on silti tullut mukaan...




Lyhytvartinen vaaleanpunainen




Liljat aamun hämyssä




Vaaleanpunaisia




Oranssi voimakkaalla ruskealla kuvioinnilla.




Tässä liljassa on kauniit värit, jotka eivät ihan pääse kuvassa oikeuksiinsa.




Viereisessä penkissä kukkii yhden kukan voimin lilja Lollypop, joka on vuosia sinnitellyt samalla paikalla tehden vain lehtiä. Ihana pieni yllätys :)



Mukavaa uutta viikkoa!




14 kommenttia:

  1. These star flowers are very pretty, I love the hue of the colors. Hope you had a wonderful weekend, thanks for the share. Keep up the posts! Love seeing this.
    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your comment! I'm happy you enjoy my posts!

      Poista
  2. Sipulibingo onnistuu hyvin liljojenkin kanssa. Vaikka kuinka huolella suunnittelet värit, yllätyksiä sinne joukkoon tulee. Jotenkin vain kukkien kanssa värit sopivat yhteen, vaikka ne eivät suunniteltuja olisikaan. Uusi liljapenkkisi on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liljat ovat ihania ja odotan innolla unikoiden avautumista. Olen monesti kylvänyt pioniunikoita, mutta jostain syystä ne ovat kitäneet huonosti. Uuteen penkkiin on tulossa paljon pioniunikkoa... aah!

      Poista
  3. Tuo oranssi lilja on muuten hieno, vaikket sellasta ollutkaan tilannut. Voisin ostaa jos jostain tulee vastaan. Toivottavasti ei tullut ikävänä yllätyksenä sinullekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssi on yksi lempivärini kukissa, ei ollut ollenkaan paha yllätys :)

      Poista
  4. Upeita liljoja yllätyksistä huolimatta! Mukavaa viikon jatkoa sinulle😊

    VastaaPoista
  5. Hienot liljat, vaikkei värimatch täydellinen olekaan. Tuo sipulilotto on välillä vähän turhauttavaa. Joka vuosi siitä saa maistiaisia. Jos haluaa olla varma liljojen väristä, yksi tapa voisi olla istuttaa sipulit ensimmäiseksi kesäksi isoihin ruukkuihin ja kukinnan jälkeen syksyllä maahan, kun on varma väreistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvä neuvo. Nämä oranssit liljat ovat Lidlin pusseista eivätkä ole pahan näköisiä ollenkaan :)

      Poista
  6. Pidän sekä liljoista että väreistä! Ihania!

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!