torstai 19. tammikuuta 2012

Tiffanyenkeleitä

Olin eilen lasityötunneilla. En saanut päässä pyörivää ideaa isosta lasityöstä kypsytettyä ihan valmiiksi, joten ajattelin tehdä tällä kertaa lasienkeleitä. Käytin mallia, jolla tein yhden sellaisen muutama vuosi sitten. Tässä työvaiheita:


Jäljensin mallin voipaperin avulla. Malli on kiinnitetty tasaiseen alustaan kontaktimuovilla, ettei se kastuisi myöhemmässä vaiheessa. Otin voipaperikuviosta kopion, jonka päällystin myös kontaktimuovilla, leikkasin palat irti. Palat toimivat kaavoina lasia leikatessa.Palat leikataan lasiveitsellä, joka piirtää ohuen naarmun lasin pintaan. Lasi leikkaantuu naarmun kohdalta erilaisilla pihdeillä painamalla ja varovasti vetämällä. Käytän opiston pihtejä, joten niitä ei näissä kotona otetuissa kuvissa ole. Leikatut palat hiotaan vesihiomakoneella, josta myöskään ei ole kuvaa. Paloja sovitetaan välillä mallin päälle. Hiotut palat reunustetaan kuparifolioteipillä. Tina ei tartu lasiin vaan teipin kupariin.

Palat asetetaan mallin päälle kohdalleen ja tina sulatetaan kolvilla saumoihin. Tehtailin kolme enkeliä  - kummallekin tytölle omat ja yksi vielä äidillenikin.Tein jo syksyllä yhden isomman työn mökille. Laitan siitä kuvia, kun saan sen paikalleen.

Muutama lukija on jo löytänyt blogini, kiitos kommenteista! Tuli lisää motivaatiota kirjoittamiseen : ). Jos sitten seuraavaksi saisin jatkettua sitä mökin remontin kuvausta...

3 kommenttia:

  1. Jee, makeita! Itsekin olen suunnitellut kurssia, mutta suunnitteluun on jäänyt.

    Ihanan keväinen tausta blogissasi!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kommenteista! Lasi on ihana materiaali, värit elävät valon mukaan... taas yksi tapa saada väriä elämään!

    VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!