sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Keskikesän kukkia


Kaikki tuntuu virittyvän kukkaan hitaasti tänä kesänä. Pionit ovat vielä tiukalla nupulla ja idänunikotkin  availivat nuppujaan vasta juhannusviikolla.

- Weather has turned to cold. It takes more time for the flowers to start blooming.Keltainen kurjenmiekka jatkaa siitä, mihin vieressä kukkinut violetti saksankurjenmiekka lopetti.

-Bearded iris in light yellow, Iris germanica flavescens.

Pitkään kukkiva puna-ailakki tarjoaa jännän väriparin idänunikon loistavan punaisille kukille.

- Oriental poppy, Papaver orientale
Päivänkakkarat onnistuvat näyttämään iloisilta sadepisaroista huolimatta :).

-Daisies (Leucanthemum vulgare) are smiling through the rain.

Ostin nämä siperiankurjenmiekat kirpputorilta kaksi vuotta sitten. Nyt ne kukkivat ensimmäistä kertaa. Ihastun vuosi vuodelta enemmän kurjenmiekkoihin. Niitä täytyy saada lisää!

- Love these! Siberian iris, Iris sibirica.

14 kommenttia:

 1. Koleudessa on tosiaan se hyvä puoli, että kukkiminen kestää pitkään. Enpä muista, koska unikkoni olisivat kestäneet näin kauan. Vieläkin on nuppuja aukeamatta ja kukat keikkuvat lakastumatta useita päiviä.
  Kurjenmiekat ovat kauniita ja helppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiiristen kukkien muoto kiehtoo minua aina vaan enemmän, onneksi ne tosiaan ovat aika helppoja puutarhassa.

   Poista
 2. Todella hauska ja vahva väriyhdistelmä, oranssi ja liila. Se on siis puna-ailakkia. Olisin veikannut, että se on mäkitervakko. Keltainen kurjenmiekka ja laukka muodostavat myös kivan väriparin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puna-ailakki on itsestään valinnut kasvupaikkansa kukkapenkistä. Sillä on todella pitkä kukinta tälläisenä viileänä kesänä.

   Poista
 3. Empä tiennyt, että tervakukan oikea nimi on puna-ailakki. Meidän lähellä on sitä iso alue luonnossa ja viimevuonna harmittelin, kun luulin sen jääneen rakennustöiden alle. Mutta sieltä se jälleen kukkikin! Pakko käydä nappaamassa pieni alku, kiva tuossa sun yhdistelmässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puna-ailakki ja tervakukka ovat eri kasveja, vaikka ovatkin hyvin samannäköisiä. Puna-ailakkia on helppo lisätä siemenistä. Tervakukka eli mäkitervakkoa on varmaan vaikeampi saada viihtymään kukkapenkissä, se tykkää kuivasta kasvupaikasta. Jos haet tervakkoa pihaasi, ota alku kasvista vasta kukinnan jälkeen (tai ensi keväänä ennen kukintaa), niin se juurtuu varmimmin.

   Poista
 4. Puna-ailakki on minusta yksi kauneimmista luonnonkukista ja kova kukkimaan. Leviää hyvin mutta ei liikaa ja saakin levitä meillä ainakin tuolla pihan reunalla, joka on jo vähän sellasta "luonnontilaista" muutenkin.
  Kauniit kuvat sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tosi iloinen tuosta kukkapenkkiin siemenistä kasvaneesta ailakkituppaasta. Nyt täytyy vaan varmistaa, ettei se pääse levittämään siemeniään tähän samaan penkkiin -tuloksena voisi olla pelkkä ailakkipenkki :).

   Poista
 5. Kurjenmiekkoihin ei voi olla ihastumatta, niissä on jotain niin kaunista ylväyttä ja ryhtiä. Ja saateetkaan eivät juuri heiluttele niiden reheviä kasvustoja =) Kaunis tuo ailikkikin unikoiden kanssa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niissä kaikesta; lehdistöstä, kukan muodosta ja väristä. Kukinto on todellakin jotenkin ylväs.

   Poista
 6. Unikot ja ailakit ovat tosiaan näyttävä yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikot olen istuttanut tuohon, mutta ailakki valitsi itse kasvupaikkansa. Välillä luonto järjestää itse kauniita yhdistelmiä :)

   Poista
 7. Iirikset ovat todella kauniita ja kukkien terälehtikuviot väreineen mielenkiintoiset. Minullakin kukkii parhaillaan yksi siperiankurjenmiekkalajike allasalueella. Lajikkeiden kukinnassa näyttää olevan suuria eroja. Osa iiriksistäni kukkii tosi vaisusti tuottaen vain muutamia kukkia alkukesästä.

  VastaaPoista
 8. Minäkin katselin mökillä pionin tuikkoja nuppuja, ja meillä on vielä tuo idän unikkokin tuikasti kiinni;)
  Todellakin upea väripari!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!