sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Nyt kukassa


Perjantaina oli ihanaa ajaa mökkipihaan. Aurinko paistoi pitkästä aikaa ja kukat hehkuivat kaikissa väreissään. Ehdin juuri ja juuri juoda kahvit pihalla, kun alkoi sataa tihuuttaa ja kohta olikin jo taas kaatosateen vuoro... Runsaiden sateiden ansiosta piha on tänä kesänä rehevä ja vehreä. Uusia lajeja on taas ehtinyt kukintavaiheeseen...

- Blooming right now in my cottage garden...
Ensimmäinen pionin kukka ehti kuin ehtikin avautumaan kesäkuun puolella.

- Peony, Paeonia lactiflora.Keltapäivänlilja on oikea väripilkku lämpimän keltaisine kukkineen. Rakastan sen tuoksua. Sen juurella kasvaa tuoksumataraa, enkä tiedä, kumpi tuoksuu ihanammalta!

- Daylily, Hemerocallis lilio-asphodelus.Lehtoakileijojen joukossa oli vähän erimuotoisia lehtiä. Ihmettelin niitä, kunnes muistin, että olin siirtänyt Türista ostamani ängelmän tähän paikkaan. En tiedä varmaksi, mikä ängelmä tämä on. Sen kukka näyttää lehtoängelmän kukalta, mutta se kukkii vain kolmenkymmenen sentin varrella ja kukinta-aikakin on vähän liian aikainen.

- Meadow-rue, ThalictrumSade on painanut idänunikot alas. Niiden punainen väri näyttää entistäkin hehkuvammalta jalopähkämön viileän violetin kukinnon rinnalla.

- Oriental poppy and Big-sage (Papaver orientale and Stachys macrantha).Keltasauramot ovat tulossa kukkaan takapihalla. Nuppuja on aivan valtavasti...

- Yellow camomille, Anthemis tinctoria14 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkii mökkipihallasi. Minulla pionit runsaiden sateiden vuoksi ovat alkaneet mädättää osin nuppujaan. Tänäänkin on satanut ja tuullut koko päivän ja ulos katsoessa näyttää ihan syksyiseltä. Onneksi eilen oli aivan ihana ja aurinkoinen päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin lähdin mökiltä tänään jo puolenpäivän aikaan, kun keli näytti niin lohduttomalta. Sääli, jos ihanat pionisi mätänevät nuppuina... kyllä sade saisi jo riittää.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Moni kukka odottelee nupulla. Nyt kun keli lämpenisi, kukkapenkit olisivat värejä tulvillaan :)

   Poista
 3. Keltasauramo on minulle uusi tuttavuus. Upeita kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltasauramo on kuin keltainen päivänkakkara. Se on hyvä perhos- ja pörriäiskasvi. Nyt kun vaan tulisi lämpimämpiä kelejä, niin pörriäiset olisivat liikkeellä...

   Poista
 4. Upeasti olet saanut pionin kukkimaan! Itse en ole koskaan onnistunut... Joskus sain nousemaan, mutta kuoli mun käsissäni. Kauniita värejä puutarhassa, etenkin tuo punainen hehkuva unikko! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pioni on edellisten mökin asukkaiden istuttama. Viime vuonna jo pelkäsin, että pioni häviää kokonaan, sillä se kärsi vieressä levittäytyneen särkyneensydämen liian voimakkaasta kasvusta. Mutta särkynytsydän ei selvinnyt viime talvesta ja nyt pionilla on taas tilaa kasvaa. Minulla on myös valkoista pionia, jonka olen istuttanut itse pari vuotta sitteen. Sitä en ole saanut kukkimaan, mutta hengissä on.

   Poista
 5. Ihanaa keskikesän kukkaloistoa!
  Keltasauramo on minullekin uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltasauramot kylvin viime kesänä ja tänä kesä ne kukkivat. Sen pitäisi olla osittain monivuotinen tai ainakin kylväytyä kasvupaikalleen.

   Poista
 6. Ihana pioni! Meillä nuput edelleen tiukasti kiinni.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionin avautumista on saanut tänä kesänä odottaa ja odottaa. Aina se on kuitenkin sen arvoista :)

   Poista
 7. Niin..Ei se sade ole vaan huono! Mahtavaa rehevyyttä ja ihanan pölytöntä ja raikasta! Mahtavat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että toukokuun lopulla, kun käänsin kasvimaata, kauhistelin maan kuivuutta. Jos sama olisi jatkunut, kastelusta olisi tullut ongelma. Koko kesää ei vielä ole menetetty kylmille keleille ja hyvin juurtuneet kasvit kestävät nyt vähän kuivuuttakin, jos vaikka hellejaksoa pukkaa... :)

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!