tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sisällä mökissä


Kurkistetaan välillä mökkiin sisälle. Suvun vanhat huonekalut ovat alkaneet päätyä mökille.

- Let's take a look at the interior of my summer cottage. The cottage is furnished with old family furniture and flea market discoveries.Sain kamariin isäni tekemän sängyn, jolla alkaa olla ikää viisikymmentä vuotta. Kamari on tosi pieni, vain noin kahdeksan neliötä ja sen yhdessä nurkassa on kaakeliuuni. Kapea parisänky mahtuu juuri ja juuri  kamariin poikittain ikkunan eteen. Sängynpeitto on mummoni virkkaama. Seinälle löysin kirpputorilta vanhan seinävaatteen.

Sängyn viereen mahtuu äidin kampauspöytä 50-luvulta. Se on vielä pihavajassa odottamassa jonkunlaista ehostusta. En ole vielä päättänyt maalaanko lakatun kampauspyödän vai harjaanko vain hilseilevät lakat pois.Sängyn päätyseinällä on vanha kirjottu taulu, jonka olen myös löytänyt kirpputorilta. Tapettina on Pihlgren ja Ritolan Rantakukka keltaisena. Keltainen tapetti saa kamarin näyttämään aurinkoiselta pilvisenäkin päivänä.Pirttiin sain pappani tekemän keinutuolin. Hän on tehnyt tämän keinutuolin nuorena miehenä ja keinulla saattaa olla nyt hyvinkin ikää sata vuotta. Pappani kuoli, kun olin seitsemänvuotias ja minulla on hyvin vähän muistikuvia hänestä. Ihana saada mökille tälläinen konkreettinen muisto hänestä. Keinu on alunperin maalattu mattapunaiseksi, nykyinen ruskea maali on isäni laittama.Pappa on kaivertanut istuimen reunaan kauniin kiehkuran.Huussin ikkunan koristelin Ikean perhostarroilla. Tämä on jo viime kesän tuunauksia.Pirtti on aikalailla samanlainen, kuin aiempinakin kesinä. Valkoiset verhot tein viime kesänä.
Kuistille löysin pitkän räsymaton kirpputorilta.


Viileät kelit eivät oikein houkuttele lähtemään mökille. Nyt onkin hyvä käyttää lomapäiviä kotona  vaatehuoneen ja komeroiden siivoukseen. 

Säästä huolimatta mukavaa kesäviikkoa kaikille!

- Have a lovely week!


13 kommenttia:

 1. Lämminhenkinen ja kodikas mökki!

  VastaaPoista
 2. Nuo vanhat huonekalut ovat niin niiiiiin ihania :) Ja niillä on ihan erilainen arvo kuin uusilla. Ihan ahistaa ja kurkkua kuristaa, tosi tunnelmallinen mökki :)

  VastaaPoista
 3. Mökissäsi on tunnelmallista ja paljon ihania muistoja. Minulle muistuu mieleen monta asiaa lapsuudestani kun katselen sisustusta. Keltaisessa kamarissa on tosiaan ihana valo. Pidän tuollaisesta aidosta. Hulppea kuisti, sehän on kuin yksi huone lisää.

  VastaaPoista
 4. Ihania muistojen huonekaluja. Kuistisi on mahtavan suuri, sehän on yksi huone lisää mökkiin.
  Mukavaa tiistai-iltaa !

  VastaaPoista
 5. Kiva päästä pitkästä aikaa vierailulle. Ihania tavaroita, monessa mielessä. Ja tuo tuvan katto ja parrut! Ja uuni. Ja kuisti...

  VastaaPoista
 6. Todella kivannäköinen mökki vanhoine muistorikkaine huonekaluineen.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, että pääsin kurkistamaan myös sisälle. Sen verran olen jo blogiasi seurannut, että jonkinlainen mielikuva myös mökistä on rakentunut ja oikeassa olin. Lämminhenkinen perinteitä ja vanhaa kunnioittava, kodikas lämmin ja kaunis.
  Ihana mökki.

  VastaaPoista
 8. Juuri tuollainen vanhan mökin pitää ollakin. Sinne sopii muistoja kantavat esineet ja huonekalut. Ja kuisti on kyllä niin mahtava, että se muodostaa ihan oman huoneen.
  Tulipa mieleeni, että kannattaisiko sinun poistaa siitä vanhasta kampauspöydästä lakka ja uusia se? Saattaisi tulla parempi kuin maalaus. Lakan saa kätevästi pois siihen tarkoitetulla aineella (jota en ihan heti muista, mutta voin kyllä kaivaa sen esille).

  VastaaPoista
 9. Kaunis on mökkisi, ihanaa vanhaa muistoa ja tunnelmaa pullollaan!

  VastaaPoista
 10. Ihania vanhoja tavaroita.
  Ja miten mahtava kuisti, oikein tunnelmallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikille kommenteista <3! Kuisti on tosiaan mahtavan kokoinen reilu kahdeksan metriä pitkä ja pari metriä leveä. Se on mökin paras oleilupaikka. Sohvalle on mukava käpertyä lukemaan kirjaa tai vain katselemaan järvelle... Haluaisin säilyttää kampauspöydän kulahtaneen ilmeen, sillä sen peili on saanut kosteutta ja muuttunut laikukkaaksi. Uusi lakka saattaisi näyttää liian siistiltä. Kiitos ehdotuksesta kuitenkin between :)

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!