sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Luonnonkukkien päivä


Tänään vietetään Pohjoismaista luonnonkukkien päivää. Tässä päivän kunniaksi muutama alkukesän kukkija.

- Few wild flowers to celebrate the Nordic Day of Wildflowers.
Mustakonnanmarja, Actaea spicataOjakellukka, Geum rivaleSudenmarja, Paris quadrifoliaMaahumala, Glechoma hederaceaMukavaa sunnuntaipäivää kaikille!

- Have a lovely day!

19 kommenttia:

 1. Luonnonkukat on tuttuja. Tulihan niitä kerätyksi 80 kpl kahtena kesänä. Pitäisikin ruveta keräämään niitä valokuvina. Löytyisiköhän samat 80 : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun aikanani ei enää kerätty kukkasia koulussa, mutta olen ollut aina innokas tietämään löytäni kukan nimen ja niin sitä kasvitietoutta on kertynyt pikkuhiljaa. Tuo onkin kiva idea, voisi kerätä oman luonnonkukkakasvion kuvien muodossa :)

   Poista
 2. En tiennytkään tuollaisesta päivästä. Kasvatan luonnonkukkia perennapenkissäkin ja kasvimaan laidalla vaalin suurta kellukkapuskaa, en raatsinut sitä aikoinaan kitkeä ja nyt se rehottaa raparperin varjossa. Minäkin olin aikoinaan innokas kasvien kerääjä koulussa, on hienoa tunnistaa kasvit, mutta monta outoa tulee silti vastaan lehdossa liikkuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä päivää on vietetty Tanskassa 80-luvulta saakka ja Suomessa vuodesta 2003 asti. Tavoitteena on lisätä kasvien tuntemusta ja innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa. Luonnonkukkien päivänä järjestetään opastettuja kukkaretkiä eri puolilla maata. Minullakin on luonnonkukkia puutarhassa sulassa sovussa jalostettujen kasvien kanssa.

   Poista
 3. Luonnonkukat ovat nyt kauneimmillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientareet ovat tosiaan nyt upeita koiranputken, metsäkurjenpolven, tervakon ja leinikkien kukkiessa. Lupiinit sopivat mielestäni hyvin pientareille, vaikkeivät luontaisia täällä olekaan.

   Poista
 4. Onpas maahumala kaunis lähikuvassa. Meillä on sitä runsaasti pihalla ja tapaan laittaa sitä mm. kesäkukkaistutuksiin. Katselin edellisen postauksesi soutumaisemia. Jos ei uni tule, ei varmasti parempaa ajankulua voisi enää keksiä, kuin kähteä aamuvarhaisella soutelemaan hiljaiselle järvelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on maahumalaa kesäkukkaruukkujen reunalla. Pari vuotta sitten ostin kirjavalehtisen maahumalan ja istutin sen talvehtimaan maahan. Se on selvinnyt luonnossa hyvin ja nyt sitä voi ottaa taas käyttöön istutusten reunalle.

   Poista
 5. Kauniita kuvia. Edellisen postauksesi kuvat ovat myös todella upeita ja puhuttelevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Nuo aamuiset soutelut ovat niitä kesän kohokohtia.

   Poista
 6. Tuttuja kukkia kaikki :) Tänä vuonna teemakasvina oli valkolehdokki, löysinkin sellaisen lauantaina mökkimaisemista aloittelemassa kukintaansa, juuri tänään siitä postasinkin kuvan. Hienoa, että luonnonkukille on omistettu oma päivänsä! Luonnon monimuotoisuus on vaalimisen arvoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat olla onnellinen mökkimaisemissa kukkivasta lehdokista! Lehdokin tuoksu on ihan vertaansa vailla. Luonnonkukkia saisi vaalia enemmänkin. On sääli, että monin paikoin pientareet niitetään kesken kauneimman kukinnan.

   Poista
 7. Eksyin sivuillesi. Luonnonkukat ansaitsevat huomion. Vaalin niitä muulloinkin pihassani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun eksyit tänne :) Joskus on vaikeuksia ajaa nurmikkoa pihassa, kun tekisi mieli jättää kaikki nurmikkoon eksyneet kukat kukkimaan. Minulla onkin sitten siellä täällä nurmikon keskellä nurmitädykettä ja poimulehteä kukkivia länttejä ...

   Poista
  2. Sama juttu. Lisäksi suosin vanhan kulttuurin seuralaisia, joista rohtorasti, tulikukat, neidonkieli etsivät itse paikkansa, joten niitä saa suojella. Nytkin neidonkieli valtasi autotallin edustan, joten auto pysyköön kesän pihalla.

   Poista
 8. Kauniit luonnonkukat!
  Nuo vaikuttavat lehtokasvelta.
  En tiennyt, että sunnuntaina oli luonnonkasvienpäivä.Sattumalta ihastelin eilen myös sudenmarjaa tontillamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakonnanmarja varsinkin on lehtokasvi. Kuvasin nämä kaikki maahumalaa lukuunottamatta läheisessä rantalehdossa.

   Poista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!