lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kesän 2011 kukkia, silkkiunikko

Unikko on yksi niistä kukista, jotka ehdottomasti haluan omaan pihaani. Viime vuonna kylvin siemenestä suoraan kukkapenkkiin silkkiunikkoa. Se on yksivuotinen kukka, josta saattaa tulla monivuotinen, kun se kylväytyy itse kasvupaikalleen. Kasvatin siemenestä myös idänunikkoa, joka on perenna. Odotan innolla sen kukintaa tänä kesänä! Olen jo hankkinut ensi kesää ajatellen myös ooppiumunikon siemeniä, joten punaista kukintaa on odotettavissa...

Tässä kuvia viime kesän silkkiunikoista.


Päivänkakkara ja unikko sopii yhteen


Piikikkäät nuput avautuvat aamunkoitteessa


Yksittäinen unikko osaa näyttää ylväältäkin


Kasvuston yleisilme on kuitenkin rennon huoleton


Siemenkota on kaunis

Näiden kesäkuun alussa suoraan kukkapenkkiin kylvettyjen silkkiunikoiden kukinta oli parhaimmillaan elokuun alusta puoliväliin. Mainio loppukesän kukkija!

Hyvää viikonlopun jatkoa sivullani vieraileville, kiva kun poikkesit!


9 kommenttia:

 1. En tiedä, mitä unikkoa keski-Euroopassa viljellään, mutta jotain hyvin kuvissa olevan näköistä. Aivan mielettömän näköisiä isoja peltoja silmänkantamattomiin - oli ainakin joskun lapsuudessani. Eikä pahalta näyttäneet auringonkukkapellotkaan :)

  VastaaPoista
 2. Mullakin on useampi pussi unikonsiemeniä kevättä odottamassa. Viimekesänä koiraa lenkittäessä bongasin eräällä pihalla tosi upeita ja ihanan värisiä pioniunikkoja, missään siemenkaupassa ei ole toistaiseksi tullut samaa väriä vastaan, eli pitänee ensikesänä käydä jututtamassa sitä vaaria jonka muutenkin tosi upeassa puutarhassa ne ihanuudet näin :)

  VastaaPoista
 3. Tiina, minäkin olen aina ihaillut niitä unikkopeltoja, kuvissa tosin vaan. Mie vaan -ai niin pioniunikot, ne oli joskus mulla unelmana, olin ihan unohtanut!

  VastaaPoista
 4. Saarenmaalla olen myös nähnyt uniikkopeltoja, todella mahtavan näköisiä.

  Upea vihreän ja punaisen yhdistelmä kasveja tuossa kuvassasi!

  VastaaPoista
 5. Unikon muistan jo lapsuuskotini kukkapenkistä.
  "Karvainen" kukkavarsi kiinnosti kovasti.
  Se on vaan niin ihanan värinenkin.

  VastaaPoista
 6. Sussi ja Ellu, unikon punainen on mustakin vaan niin ihana väri!

  VastaaPoista
 7. Oi kuinka nättiä! Olisipa meillä tilaa oikein isolle unikkopellolle :)

  VastaaPoista
 8. Unikot on upeita<3 Ja niin helppoja,ropsautat vain siemenet maahan ja loppukesästä tulee kukkarunsaus.Sama juttu kaikilla lajikkeilla,silkki-,tuli-,oopiumi-,pioniunikot...Ja idänunikotkin on helppoja siemenestä kasvatettavia.
  Aurinkoista maanantaita sinulle:)

  VastaaPoista
 9. Kuje, pienelle 'unikkopellolle' on tilaa vaikka parvekkeella, kasvatin joskus unikkoa ruukussa. Tiina, totta ne on helppoja, eikä niin tarkkoja maan laadustakaan. Samoin aurinkoista maanantaita :)!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!