maanantai 12. maaliskuuta 2012

Luonnonkukkia

Olen lapsesta asti harrastanut luonnonkukkien tunnistusta. Kuljeskelin metsissä ja pelloilla jo ihan pienenä ja keräsin kimppuja. Äiti tiesi yleensä nimet keräämilleni kukille. Myöhemmin opettelin itse lisää kasvion avulla.

Kukkien valokuvaamisesta on tullut suorastaan harrastus digikameran avittamana. Sillä kun on suht helppo ottaa kohtalaisen onnistuneita lähikuvia. Tässä muutamia kuvia luonnonkukista.Kannusruoho, kotimainen versio leijonankidasta


Lemmikki. En ole ihan varma, kasvupaikka on sellainen, että tämä voi olla puistolemmikki (eli ei siis ihan luonnonkukka).


Rantakukka


Tuomi


Niittynätkelmä


Seittitakiainen


Valkolehdokki, tuoksuva kotimainen 'orgidea'.

Lisää luonnonkukkia täällä. Kuvia perhosista täällä.

Hyvää alkanutta viikkoa sivuillani vieraileville, kiva kun kävit lukemassa!13 kommenttia:

 1. Ai sen nimisiä!
  Yhtä huono kasvi- kuin lintutietämyskin... siis minulla :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja hauska harrastus. Minäkin kuljeskelen kesällä luonnossa kameran kanssa ja tuntemattomia kasveja voi mukavasti nimetä sitten kotona kasvikirjan avulla. Hyvää alkanutta viikkoa sinullekin.

  VastaaPoista
 3. Melkein jo voi haistaa kesän tuoksun! :) Ihanaa päästä kävelemään aamukasteiselle nurmikolle ihastelemaan kukkia!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä sitä vaan löytyy luonnonkukistakin kaunista! Ite oon kans pienenä keräillyt luonnonkukkia. Isäni keksi meille lapsille kilpailun, että joku sanoo jonku luonnonkukan nimen, ja sitten kuka sen ensimmäisenä tuo perille on voittaja. Se oli hauskaa ja nimet tarttu päähän.=)

  VastaaPoista
 5. Valkolehdokkia en ole montaa kertaa nähnytkään.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! Jotkut noista luonnonkukista kelpaisi puutarhaankin, esim kannusruoho ja rantakukka kosteaan paikkaan. Tuo lehdokki kasvoi hyvin epätavallisella paikalla lenkkipolun varressa sähkölinjan alla kuivassa ja paahteisessa paikassa.

  VastaaPoista
 7. Kasvien tunnistus on tosi kiva harrastus. Siinä riittää mielenkiintoa matkoillekin, tunnistaminen kun on hauskaa myös oman maan ulkopuolella. Mulle on ihan pakkomielle saada tuntemattomalle kasville nimi :)

  VastaaPoista
 8. Ihania luonnossa kasvavia kaunokaisia!

  VastaaPoista
 9. Joo, matkoilla minäkin monesti katselen tien vieriä ja joutomaita sillä silmällä, että mitä siellä kasvaa. Täytyy ainakin selvittää, että minkä sukuinen kasvi siellä penkalla kukkii :). Ihania ovat kaikki kukkivaiset!

  VastaaPoista
 10. Kunpa kesä tulisi jo...kukkasi ovat niin kauniita!
  Tuo onkin kiva harrastus.

  VastaaPoista
 11. Tervetuloa Sirpa lukijaksi! Kyllä olisi taas kiva päästä ihailemaan kukkia livenä ja kuvaamaan niitä!

  VastaaPoista
 12. Hei saraheinä, kiva kun tulit lukijakseni! Sinulla on täällä niin ihania luonnonkukkia, joita tulen jatkossakin ihastelemaan!

  VastaaPoista
 13. Luonnonkasveista löytyy paljon kaunista ja mielenkiintoista. Minä kerään omaksi ilokseni "kasviota", kuvaan ja koetan löytää oikean nimen. Ei aina ihan yksinkertaista niin kuin juuri tuo lemmikkikin.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!