perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kirpputorilta

Yleensä, kun tutustun uuteen blogiin, luen siitä puutarhajuttuja, katselen valokuvia ja sitten selaan sivuja joissa on tunnuksena kirpputorilöydöt. Tuntuu niin hassulta, että sen lisäksi, että itse raahaa kotiin vanhoja romuja kirppikseltä, on kiinnostunut myös siitä, mitä muut ovat löytäneet. Mutta se vaan kiinnostaa :)!

Tässä muutamia löytöjä Tampereen kirppiksiltä.


Tämä Arabian Fasaani- lautanen on leiman mukaan tehty 1917-27. Maksoin siitä 10 euroa. Se on vähän tummentunut ja lasite on halkeillut viehättävästi.


 

Tämä metalliastia on varmaankin tinaa.


Kulhoa kannattelevat joutsenet on hieno yksityiskohta. Esineen pohjassa lukee V:SET H Viipuri. Googletin sen verran, että löysin Viipurilaisen kultasepänliikkeen nimeltä Veljekset Humalisto, tämä kulho on tehty siellä varmaankin ennen toista maailmansotaa. Maksoin siitäkin 10 e.


Sokerikko ja kermakko sopivat hyvin kukkaihmiselle! Niissä ei ole mitään leimoja, mutta kauniit ne on!


Äiti ja lapsi -patsas maksoi vain euron. Eiköhän sillekin joku paikka löydy mökiltä. 

Hyvää viikonlopun jatkoa sivullani vieraileville! 

9 kommenttia:

 1. Ihania löytöjä! Hauskat nuo tinakipon jalat.
  En ole mikään suuri sinisen ystävä, mutta joissakin astioissa sininen väri nyt vaan on ihan mahtava - ja fasaani on yksi niistä. Itsellänikin on tuo samainen vati, ja tykkään tosi paljon.

  Toisten kirppislöytöjä todellakin on mukava katsella :)
  Vielä parempi on tietysti tehdä niitä itse:D

  VastaaPoista
 2. Minustakin tuo Fasaani-lautanen on ihana! Kuvio on jotenkin niin tuttu sinivalkoisuudessaan.

  VastaaPoista
 3. Mukava on itse löytää tavaraa kirpparilta,mutta yhtä mukava on ihailla muiden löytöjä. Sinä oletkin tehnyt oikein huippulöytöjä.

  VastaaPoista
 4. Minäkin bongailen toisten blogeista kirpparilöytöjä! Mukava nähdä millaisia aarteita kukin löytää ja miten hyödyntää niitä kotonaan. Hinnatkin kiinnostaa, että osaa vähän vertailla :)
  Ihana lautanen!

  VastaaPoista
 5. Upeita löytöjä olet tehnyt! Nuo Fasse-lautaset ovat kyllä tosi kauniita.

  VastaaPoista
 6. Ihania löytöjä, ja hyvällä hinnalla sait! Tykkäisin kerätä tuota Arabian fasaania, kun minun silmääni se on lila :) Kaunis myös tuo tina-astia. Se on varmaan jotain juomaa varten kehitetty, muttei muistettu miehen kanssa, että mitä. Ehkä jopa jotain kuumaa varten, kun siinä ovat nuo joutsenet. Mieheni kerää siis tinatuoppeja, joista minä en kyllä tykkää ;D

  VastaaPoista
 7. Toisten hyvät löydöt saa melkein yhtä hyvälle mielelle, kuin omat :). Mietinkin kovasti, että mitä tarkoitusta varten tuo tina-astia on tehty. Sitä on jäljistä päätellen käytetty tuhkakuppina. Nyt kun sanoit, kyllä se Fasaani lilalta näyttää...

  VastaaPoista
 8. Kivoja löytöjä!
  Minusta on myös mukava seurata toisten kirppislöytöjä, mutta mukava se on itsekin tehdä löytöjä. Molemmista saa hyvän mielen itselle.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!