torstai 29. maaliskuuta 2012

Lasityö

Eilen tuli uusi lasityö valmiiksi. Jostain syystä olen valinnut tiffany-tekniikan omaksi tavakseni tehdä lasitöitä. Se ei ole paras mahdollinen tekniikka minulle. Sulatustekniikka  tai lasimosaiikki voisi olla paremmin mun juttuni. Tiffanyssä lasi pitäisi leikata täsmälleen kaavan kokoiseksi ja muotoiseksi. Minä olen kuitenkin luonteeltani suuripiirteinen, paloistakin tulee aina vähän suurempia tai pikkuisen eri muotoisia, kuin pitäisi. Niiden yhteen sovittamisessa on sitten vaikeuksia ja joudun hiomaan paloja paljon -ja työ etenee hitaasti. Mutta eilen tuli sitten valmistakin!

Halusin tehdä tulppaaniaiheisen työn. Piirsin kuvion itse, sillä jotenkin luonto ei anna periksi käyttää valmista mallia. Tästä tuli vähän tälläinen naivistinen :).


Tässä erilaisia kuviovaihtoehtoja. Käytin numeroitua mallia.Valmis työ ennen patinointia.


Musta patinointi korostaa mielestäni paremmin näitä murrettuja vihreän ja punaisen sävyjä.


Patinointiaine on tälläistä myrkkyä. Voisikohan sillä patinoida kirpputorilta löytyviä metallitarjottimia? Sitä pitäisi kokeilla.


Tässä vielä työ ikkunassa. Klikkaa kuvaa niin näet kaikki kuvat isompina uudessa ikkunassa.

Hyvää loppuviikkoa sivullani vieraileville!


14 kommenttia:

 1. Siitä tuli tosi kaunis!!! Olet taitava käsistäsi, Saraheinä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista Riitta Sinikka ja sirpa!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava työ...olet kyllä taitava!!

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kaunis! Hienoa, että suunnittelit kuvion itse :) Siis teitkö tämän kotona, vai jossakin alan harrastuksessa? Muakin kiinnostais, mutta eipä oo tullut mieleen, että kotonakin vois tehdä...

  VastaaPoista
 5. Naivistinen tai ei, tämä oma mallisi on kaunis.

  VastaaPoista
 6. Onpa se kaunis! Patinointi tosiaan korostaa värejä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, työ taitaa olla enemmän osoitus sitkeydestä kuin taidosta :). Tein sen lasityötunneilla paikallisessa opistossa. Mulla ei ole hiomakonetta eikä kolvia itselläni. Näitä kyllä voisi tehdä kotonakin, edullisimmat laitteet eivät ole ihan kamalan kalliitakaan.

  VastaaPoista
 8. Oi miten kaunis työ !! Muistan tehneeni joskus pikkutyttönä koulussa jotain vastaavaa... Muutoin aivan tuntematon juttu mulle. Mielenkiinto heräsi...

  VastaaPoista
 9. Onnittelen sinua tästä alusta loppuun taidokkaasta lasityöstäsi,
  joka
  on onnistunut täydellisesti!

  Hyvä sinä!

  Lämpimin aurinkoisin terveisin:)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommenteista Inkivääri, Tytteli ja Sirkka :)!

  VastaaPoista
 11. Kaunis tiffany-työ ja malli itse suunniteltu! Vau! Kyllä kelpaa katsella. En ole koskaan kokeillut lyijylasitöitä, kiinnostaisi kyllä.

  VastaaPoista
 12. Kauniin tulppaanimallin olet piirtänyt. Myös minä aloitin jälleen lasityöt neljän vuoden tauon jälkeen. Päätin saada tuolloin kesken jääneen lampunvarjostimen valmiiksi - Tiffanitekniikkaa tietenkin. Hitaasti edistyy, mutta kyllä se joskus valmistuu.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!